Strik en halskæde ud af garnrester

Astrid Salling giver dig en strikkeopskrift til en halskæde ud af garnrester

Få det meste ud af dine garnrester

Jeg har utrolig mange garnrester. Og i bund og grund er det ikke rester , det er simpelthen indkøbt garn i massevis, som ikke er blevet strikket endnu. Ideerne er flere end de timer, der er til rådighed til at strikke. Men det gør slet ikke noget, for jeg føler mig rig, det er jo trods alt en pensionsopsparing, der ligger i de skuffer, poser og tasker… Og så har jeg altid materialer til at gå i gang - siger jeg til mig selv ofte for at undgå yderligere indkøb…

Men garnrester kan man faktisk få en masse ud af, måske ikke lige en cardigan til bedstefar, men små lækre strikkede tilbehør til sig selv. Og det er godt. En hurtig og ikke mindst meditativ pynteting til mig selv, jeg er blevet rigtig glad for er min strikkede halskæde.

Strikkeopskrift på en halskæde lavet af garnrester

Ideen er at du strikker en lang lang strimmel, som du strikker sammen eller syr sammen til sidst. Den kan så nå to gange rundt om halsen, og den pynter på alt.

Du skal bruge pind nr. 5 eller den pind, der passer til dit valg af garn. Men pind 5 er en god størrelse, der nok vil passe godt til det meste garn. Med mindre du vælger noget meget tyndt garn eller noget meget tykt.

Og 2 tråde af en flot farve du har tilbage. Jeg valgte neonpink…hvis du ikke har to nøgler, kan du dele dit nøgle i to ved at lave et ekstra nøgle af det nøgle, du har tilbage.

  1. Slå syv masker op
  2. Strik ret indtil du har 220 cm
  3. Afslut ved at strikke enderne sammen - eller luk af og sy enderne sammen