Uldgarn

Her finder du et stort udvalg af uldgarn i god kvalitet og altid moderigtige farver. Vores uldkvaliteter er kendetegnet ved at være bløde og af høj kvalitet til fornuftige priser.

Hvorfor uldgarn?

Uldgarn er grundlæggende kendt for sine fabelagtige egenskaber, som sikrer en høj kvalitet af strikke- og hækleprojekter. Vi har en række uldkvaliteter, som alle er lavet af højeste kvalitet og med uldens særlige egenskaber. Uldgarn er kendt for følgende egenskaber:

  • Temperaturregulerende
  • Bakteriehæmmende
  • Dejlig varmt og blødt
  • Organisk produkt

Uldgarn er udviklet af uld fra får, hvilket er med til at skabe en temperaturregulerende egenskab i garnet. Uld som naturligt materiale, er med til at skabe stor åndbarhed i dit strikke og hækleprojekt, da denne kan optage op til 35% fugt uden at det føles hverken koldt eller vådt. Samtidig har ulden den egenskab, at den er lugt- og bakteriehæmmende, som gør den ekstra velegnet til beklædning.

De fleste uldgarn er superwash behandlet, hvilket gør, at det sagtens kan maskinvaskes. Dette skaber en funktionel fordel for især børnefamilier.
 

Merino uld – blødt og populært

De forskellige uldtyper har indvirkning på garnets egenskaber. Især en uldtype som Merino Uld betegnes ofte for at være blandt de fineste uldtyper. Merino Uld er kendetegnet ved sin ekstreme blødhed og finere fiber, der skaber en totalt blød og kradsefri fornemmelse. BUMBO Soft Merino er en af vores uldkvaliteter af merinould, som netop har ovenstående gode egenskaber.
 

Kombinationsgarn

Udover 100% uldkvaliteter findes der også en række kombinationsgarner, hvor ulden bliver suppleret af anden materiale. Dette gøres for at tilføre garnet andre fordelagtige egenskaber.

Strømpegarn er et godt eksempel på kombinationsgarn, hvor nylon bliver tilført som sammen skaber et slidstærkt garn.