Motionscykler

Med en smart motionscykel kan du træne derhjemme, præcis når det passer dig. På Bilka.dk finder du et stort udvalg af konditionscykler, så gå på opdagelse og find netop den, der passer til dine behov.

Motionscykler - Funktion & Træning

Forskelle på motionscykler

Hvorfor skal du vælge en motionscykel?

Når du skal købe en motionsmaskine til træning i hjemmet, så er der flere ting du skal være opmærksom på: Hvordan passer den til dit fysiske behov? Hvor meget plads har du? Hvor meget vil du investere?

Der er oplagte fordele ved at vælge en motionscykel

  • Den er skånsom overfor knæ og led, samtidig med at den er meget konditionsfremmende
  • Når du cykeltræner belastes muskulaturer omkring: Læg, lår, bag lår og bagdelen

Vil du genoptræne, restituere, fedtforbrænde eller forbedre din kondition, så kan du indstille belastningen på flere niveauer. Høj belastning og høj intensitet øger din forbrænding, men du bestemmer til enhver tid selv, hvordan du vil sammensætte din træning. Du kan på flere motionscykler vælge et program fra computeren, hvilket kan give dig stor variation og motivation til dine træningsture. Motionscyklen er nem at anvende og fylder ikke mere, end at den kan stå i de fleste hjem, og samtidig er den næsten lydløs. De fleste motionscykler har transport hjul, som gør at den nemt kan flyttes rundt.

Hør fitness coachen fortælle om, hvorfor du skal vælge en motionscykel, hvis du overvejer at investere i en motionsmaskine til hjemmet i videoen ovenfor.

Hun fortæller om fordelene ved at vælge en motionscykel, og hvad du med fordel kan overveje inden købet.

 

Hvad får du ud af at træne på en motionscykel?

Motionscyklen er et let anvendeligt og yderst effektiv motionsredskab, hvis du gerne vil forbedre din kondition og forbrænde nogle kalorier. På en kondicykel er det musklerne i ben og lår, der bliver sat i arbejde.

Samtidig med at træning på en motionscykel er effektivt for formen, er det en yderst skånsom motionsform, hvor kroppen ikke udsættes for stød. Dermed er det også velegnet som motionsform til folk, der skal genoptræne kroppen efter en skade.

 

Hvilken motionscykel skal du vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken motionscykel der passer bedst til dine behov. Vi har samlet nogle gode råd til, hvad du bør have med i overvejelserne, når du skal købe en ny motionscykel.

Det kan være svært at finde ud af, hvilken motionscykel der passer bedst til dine behov. Vi har samlet nogle gode råd til, hvad du bør have med i overvejelserne, når du skal købe en ny motionscykel. Nogle er udstyret med en cykelcomputer foran, så du kan følge med i dine fremskridt, andre ligner mere de spinningcykler, du kan finde i fitnesscentrene. Den mindre motionscykel kan du med fordel vælge, når træningsbehovet er begrænset, når du skal genoptræne eller i gang efter længere tids træningsfravær. Er ønsket at kunne øge træningsmængden, effektiviteten og komforten, anbefaler vi at du vælger en større og kraftigere model. Den mindre motionscykel kører jævnt og godt trods sin størrelse, men har du en højde over 180cm, bør du overveje at vælge en større model. En større motionscykel yder generelt en bedre komfort. Du mærker straks en forbedret kørestilling, et mere jævnt og behageligt tråd, samt en robusthed, der kun kan opnås på motionscykler med en kraftig og stivere ramme.

Inden du investerer i en motionscykel, bør du desuden overveje, hvilke funktioner du mener er vigtige til dit behov.

  • I hvor høj grad skal saddel og styr kunne indstilles individuelt?
  • Computeren - er der programmer nok til dit behov, og er det de rigtige programmer – interval, pulstræning, bakketræning osv.?
  • Skal der være multimedie funktioner, f.eks. adgang til web, opkobling til smartphone og tablets via apps, der giver dig mulighed for at cykle udvalgte ruter og gemme dine træningsdata?

Hør fitness coachen fortælle, hvad du bør overveje, inden du vælger din nye motionscykel i video nr. 2 ovenfor, for at få svar på spørgsmål som:

  • Hvornår bør du vælge en lille model?
  • Hvornår er en større model mere velegnet?
  • Hvilke funktioner, har du brug for?

Uanset hvad der er vigtig for dig, så finder du en model på Bilka.dk, der opfylder dine behov.