Hold fest med sort som tema
Hold fest med sort som tema

Sort fest

Kast lidt stjernestøv og magi udover cocktailpartyet med sort som den gennemgående farve. Sorte invitationer, sorte dekorationer, sorte drinks og naturligvis sort dresscode. 

Temafest i den sorte farves tegn

Sort symboliserer klasse, elegance og rigdom og er en af modebranchens mest brugte farver. Tænk bare på den formelle Black Tie-påklædning og på ’den lille sorte’. Sort leder også tankerne hen på mystik og hemmeligheder, så der er masser af symbolik at lade sig inspirere af til en sort fest. Kaster du dig ud i en sort temafest, er prikken over i’et at hyre en bartender til at mikse cocktails – men et drinkskort med opskrifter, somgæsterne selv kan følge, kan også gøre det.

Fest-tips til sort fest

Black dresscode

Lav invitationen på sort karton og bed gæsterne om at komme helt i sort til festen. Det er sjovt at involvere de inviterede på den måde – og de fleste har sort tøj i skabet, så det burde ikke give problemer, at der er dresscode. Find for eksempel ’den lille sorte sag’ frem eller træk i et jakkesæt sammen med en sort skjorte.

De rigtige cocktails

Server meget gerne cocktails, der passer specielt til den mad eller de snacks, du har planlagt. Egner drinken sig til det, giver det et elegant udtryk at dyppe glassets kant i sukker eller salt.

Sorte snacks til festen

Server sorte snacks som sorte oliven, blå druer og sort kaviar til velkomstdrinken og i løbet af aftenen for et gennemført tema.

Hovedret og de bedste cocktail til festen

Black pasta med ægte caviar

Black pasta med caviar er ikke kun en ekstremt elegant ret. Den smager også fantastisk og er en genial opskrift til en sort fest. 

(Til 4 personer)

250 g sort fettuccine, kogt al dente

God olivenolie med citron

6 friske figner, skåret i kvarte

Friske kviste af amaranth eller dine

yndlingskrydderurter

4 tsk ægte caviar

 

Vend den varme og friskkogte fettuccine med olivenolien. Anret pastaen i fire små dybe skåle. Pynt med friske figner og amaranth eller krydderurter. Server med kaviar ved siden af.

Blackberry Royal

En Blackberry Royal vil helt sikkert blive modtaget med store smil af gæsterne til en sort fest. 

1 del brombærsaft eller solbærlikør
5 dele champagne eller crement
3 friske brombær, skåret i halve 
1 letpisket æggehvide
½ dl hvidt sukker

Hæld æggehviden og sukker ud på hver deres flade  tallerken. Kør glassets yderste kant rund i æggehviden og derefter rundt i sukkeret, så du har en tynd kant af sukker hele vejen rundt på glasset. Hæld først saften eller likør i glasset og derefter top op med champagne eller crement. Pynt til sidst med brombær. Server med det samme.

Daa Special (Espresso Martini)

Mathias Daa Løfquist, Danmarksmester i Cocktails & Flair, har udviklet sin helt egen udgave af den kendte Espresso Martini. Den hedder en Daa Special og er den perfekte drink til en sort fest. 

Se i filmen, hvordan det ser ud, når Mathias laver sin signature-drink – en Daa Special.

(1 glas)
4 cl mørk rom
2 cl Kahlua
2 cl vaniljesirup
0,5 cl pernod
1 shot espresso
Stjerneanis

Espresso Martinien er lidt af en Rolls Royce inden for drinks – og her er den i en helt speciel version fra Danmarksmesteren i Cocktails & Flair, Mathias Daa Løfquist.