Kransekage opskrift

Hvordan laver man kransekage?

FAQ - Alt om kransekage

 

Hjemmelavet kransekage med glasur

Kransekage er en klassiker nytårsaften og kan serveres både til Dronningens nytårstale og ved midnat, når raketterne brager. Her er opskriften på den klassiske kransekage, dekoreret på tre forskellige måder for at variere smagen og udseendet.

Kransekagemasse

500 g Kransekagegrundmasse
200 g hvidt sukker
3 æggehvider

Ælt det hele sammen til en homogen masse og del den i tre lige store dele.

Klassisk kransekage

1 del kransekagegrundmasse

Hindbær kransekage

1 del kransekagegrundmasse
1 tsk hindbærstøv

Lakrids kransekage

1 del kransekagegrundmasse
1 tsk lakridsgranulat

Rør hver masse sammen og kom den i en separat sprøjtepose med en stor rund, glat tylle. Sæt kransekagestænger (10 cm lange og 1-2 cm tykke) på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190° varmluft i ca. 10 min.

Glasur til kransekage

300 g flormelis
Lidt pasteuriseret æggehvide
Lidt hindbærstøv
Lidt lakridspulver

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur. Del glasuren i tre dele og rør lidt hindbærstøv i den ene og lakridspulver i den anden. Kom hver glasur i en cornet og sprøjt de klassiske kransekagebuer henover dine kransekagestænger.
 

Se Ditte Julie lave tre slags glasur til kransekagen

Se hvordan Ditte Julie fra Den store Bagedyst laver glasur til tre forskellige udgaver af nytårskransekagen og pynter stykkerne.