Kransekage med 3 slags glasur

Kransekage er en klassiker nytårsaften og kan serveres både til Dronningens nytårstale og ved midnat, når raketterne brager. Her er den klassiske kransekage dekoreret på tre forskellige måder for at variere smagen.

Grundmasse

500 g Kransekagegrundmasse
200 g hvidt sukker
3 æggehvider

Ælt det hele sammen til en homogen masse og del den i tre lige store dele.

Klassisk

1 del kransekagegrundmasse

Hindbær

1 del kransekagegrundmasse
1 tsk hindbærstøv

Lakrids

1 del kransekagegrundmasse
1 tsk lakridsgranulat

Rør hver masse sammen og kom den i en separat sprøjtepose med en stor rund, glat tylle. Sæt kransekagestænger (10 cm lange og 1-2 cm tykke) på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190° varmluft i ca. 10 min.

Glasur

300 g flormelis
Lidt pasteuriseret æggehvide
Lidt hindbærstøv
Lidt lakridspulver

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur. Del glasuren i tre dele og rør lidt hindbærstøv i den ene og lakridspulver i den anden. Kom hver glasur i en cornet og sprøjt de klassiske kransekagebuer henover dine kransekagestænger.
 

Se Ditte lave tre slags glasur til kransekagen

Se hvordan Ditte laver glasur til tre forskellige udgaver af nytårskransekagen og pynter stykkerne.