Scary Halloween-cupcakes

Alle elsker cupcakes – også dem af den uhyggelige slags. Lav et fad lækre Halloween-cupcakes forklædt som spøgelser, mumier og græskar. Det er Ditte fra Den Store Bagedyst, der står bag opskriften, som er et hit hvert år til Halloween.

1 vaniljestang 
60 g blødt smør 
200 g lyst rørsukker 
180 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
1/4 tsk salt 
1/2 økologisk citron, saft og skal 
2 æg, str. M/L 
1,75 dl sødmælk 

Flæk vaniljestangen på langs, skrab nænsomt kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. Kom smør, rørsukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål sammen med blandingen og rør det hele sammen (gerne med en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed). Slå æggene ud, rør dem sammen i en ny skål og hæld dem op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Hæld nu lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange, og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel cupcakedejen i 15-20 cupcakeforme (gerne en fast form med papirforme i). Bag ved 190° varmluft i ca. 15-20 min. Lad kagerne køle af i formen.

 Smørcreme:
250 g smør, blødt
500 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sødmælk

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker i 10 min. Det skal være hvidt og cremet.
Tilsæt sødmælk og pisk cremen færdig i 1 min. Kom halvdelen af smørcremen i en sprøjtepose med en stor rund tylle og den anden halvdel af smørcremen i en sprøjtepose med en lille aflang tylle. Den runde tylle bruges til at lave spøgelser med, og den aflange tylle bruges til at lave mumier med.

Øjne og mund er lavet af chokoladeknapper.

Se hvordan Ditte dekorerer sine Halloween-cupcakes

Se i filmen, hvordan Ditte pynter sine Halloween-cupcakes, så de bliver til små spøgelser, mumier og græskar.