Hvad gør motorolie for min bil?

Bliv klogere på, hvorfor motorolien er så vigtig for din bil

Du ved det sikkert allerede. Motorolie er vigtig for din bils motor. Olien er faktisk helt afgørende for, at motoren kan fungere optimalt. Men hvad gør motorolien, og hvorfor er det så vigtigt at sørge for, at der er tilstrækkeligt med olie på din bil?

Motorolien smører din bils motor, så de bevægelige motordele kan dreje rundt. Motorolien lægger sig som en beskyttende hinde. Det gør, at bilens motor bedst muligt opretholder samme effektivitet, som da den forlod fabrikken.

Samtidig hjælper motorolie med at holde motoren ren indvendig, så der ikke sætter sig aflejringer eller slidpartikler i motoren. Derfor har Shell udviklet motorolier med Active Cleansing Technology, der netop beskytter din bils motor mod aflejringer og urenheder. En ren motor er afgørende for, at din bils motor kan give den maksimale ydeevne.

Motorolien har ligeledes til formål at afkøle motoren. Motorolie er nemlig med til at sikre, at der ikke genereres for meget friktion mellem de bevægelige dele i motoren.

Det er derfor vigtigt, at oliestanden på din bil altid er optimal, da det har afgørende betydning for motoren. Vi har lavet en guide til, hvordan du nemt tjekker olie på din bil. Hvis du regelmæssigt sørger for at tjekke oliestanden, sikrer du de bedste betingelser for din bil.
 

Find Shell motorolie på Bilka.dk

Motorolie har altså mange vigtige egenskaber, som har betydning for motorens ydeevne og levetid. Derfor er det vigtigt at vælge en god motorolie, som passer til lige netop din bil. På Bilka.dk finder du et godt udvalg af motorolie fra Shell. Med motorolie fra Shell er du sikret olie af høj kvalitet, som er udviklet på baggrund af nyeste forskning på området. 

Er du i tvivl om, hvilken olie der passer til din bil, kan du læse vores guide om, hvordan du vælger den rigtige motorolie til bilen

Se vores udvalg af Shell motorolie

Shell er en af verdens største og førende leverandører af motorolie. Du finder et godt udvalg af motorolie fra Shell på Bilka.dk. Gå på opdagelse og find den motorolie, som passer til din bil.