Aglianico

Aglianico giver kraftige vine med mørke, dybe aromaer og meget garvesyre. Aglianico er en meget gammel drue, og det menes at den oprindeligt stammer fra Grækenland.

En drue til kraftig vin

Aglianico er en meget gammel drue, og det menes at den oprindeligt stammer fra Grækenland. Den er i dag mest udbredt i Syditalien, især i Campania og Basilicata, og de senere år er druen også blevet populær i en af Italiens største regioner, Puglia (Apulien).

Aglianico giver kraftige vine med mørke, dybe aromaer og meget garvesyre. Den bliver ofte sammenlignet med Nebbiolo, som især bruges i Piemonte, og til nogle af Italiens dyreste vine. Rødvin fra Puglia lavet på Aglianico-druen har som regel ikke helt samme elegance som Nebbiolo-vinene, men balancen minder tit om dem med mørke frugter og i munden skal man ofte ”smaske” smagen lidt ud af vinen på samme måde som med Sangiovese og Nebbiolo. Aglianico er især blevet populær i Puglia efter man er begyndt at bruge små egefade (barriques) til lagringen. De har det nemlig med at tæmme den ellers lidt voldsomme drue, og give et lettere drikbart resultat. Samtidig giver Aglianico ofte ”større” og mere elegante vine end den ellers poplære drue i Puglia, Primitivo.

Aglianico vin er god til italienske retter med en intens smag.