Gin

Gin er en spiritus som for alvor er på vej imod danskernes fortrukne. Vi er sikre på, at kunne tilbyde den helt rigtige gin i vores sortiment her på Bilka.dk.

Typer af gin

Som det fremgår af gin's historie, så er gin en spiritus som har eksisteret i rigtig mange år. Dog har udviklingen af produktet ikke været stillestående, og den gin som vi drikker i dag, er ikke den samme gin som blev drukket de mange år tilbage. Metoden til produktionen af den kvalitetsgin som eksisterer i dag er nemlig et nyere og mere moderne tiltag. De mest populære typer gin fremgår herunder:

 • London Dry Gin
  En gin som bliver fremstillet af en kornblanding. Denne kornblanding indeholder mere byg end den indeholder majs. Denne type gin bliver destilleret ved høj styrke og redestilleret med enebær.
 • Hollandsk gin

  En gin som bliver fremstillet af byg, malt, majs og rug. Denne type gin destilleres ved en lavere styrke end de andre typer, og bliver også redestilleret med enebær. Kendetegnet ved denne type gin er, at den fremstår sød i smagen.
 • Aromatiseret gin

  En gin, som fremstår som en nyere form for gin. I denne gin er tilsat naturlige smagsstoffer som blandt andet lime, appelsin, mm. Dette er altid angivet på flaskens etikette.
   

Drinks med gin

Gin er en oplagt spiritus at tilføje en god drink eller cocktail. Der findes utallige gode opskrifter til en god cocktail med gin – og vi vil gerne give vores bedste bud på to lækre drinks herunder.

 • Martini er en rigtig klassiker, som de fleste kender til. Drinken er simpel, og så er den ovenikøbet et rigtig godt bud på en lækker drink til diverse lejligheder. Selvom drinken kun indeholder gin og vermouth, er der mange forskellige måder hvorpå man ønsker sin Martini.
 • Gin og Tonic, en af de mest trendy drinks i år. En meget velkendt og velsmagende drink, og så er den endda meget nem at lave. Til denne drink kan den lækre Brockmans Gin eller den smagfulde Gordons Gin anbefales. Bland Gin med tonicvand og få en god smagsoplevelse.
   

Fremstillingen af gin

I destilleringen af whisky, kan gin fremstilles som et biprodukt. Den sidste del af destillatet i fremstillingen af whisky har så lav alkoholprocent, at den ikke kan benyttes til whisky og bliver hermed brugt til gin. I produktionen af alle typer gin bliver der tilsat enebær, dog kan de resterende råvarer variere, i form af blandt andet lakrids og kardemomme. Gin er grundlæggende en spiritus destilleret af korn og aromatiseret med ekstrakter fra diverse planter.
 

Historien om gin

Gin er en sammentrækning af det franske ord for enebær, genièvre, og er desuden en meget velkendt spiritus. Ligesom en del andre spiritusser blev gin i sin tid brugt som medicin. Gin blev oprindeligt opfundet af en professor inden for lægevidenskab, som arbejdede som læge på et universitet. Professoren anvendte i sin praksis en enebær-eliksir, i troen om, at dette havde en gavnlig effekt i behandlingen af nyre- og blærelidelser. I forbindelse med de nederlandske krige blev de britiske soldater inspireret, og tog opskriften med til England – hvor gin efterfølgende blev Englands nationaldrik, og hvor udviklingen af gin herefter eskalerede. Udviklingen gik så hurtigt, at der på dette tidspunkt eksisterede mere end 7.000 gin-steder i London.