Tilbehør til røgning

Hvis du har kastet dig over røgning, så kan det rigtige tilbehør gøre det meget nemmere for dig når du skal opnå det bedste røgningsresultat. Derfor har vi udvalgt det mest essentielle tilbehør til dig når du skal i gang med hjemme røgningen.Du kan se vores udvalg af tilbehør til røgning her, uanset om det er til kold- eller varmrøgning.

Hvad er røgning? 

Røgning er tilberedningsmetode, hvor den pågældende madvare bliver tilberedt ved at få en masse røg. Uanset om det er kold røgning eller varm røgning du skal i gang med, handler det kort sagt om at bruge røgen til at gøre kød, fisk og oste mere holdbare og velsmagende. Når man skal ryge sin mad, er der forskellige muligheder for at tilsætte den smag du godt kan lide ved at benytte en bestemt type flis eller smuld.   

Hvad er forskellen på koldrøgning og varmrøgning? 

Når du skal i gang med røgning, så kan du vælge imellem varmrøgning eller koldrøgning. Og som de to navne angiver, så forgår de forskellige metoder, en varmere temperatur og en koldere temperatur. Uanset hvad du kaster dig over, så er resultatet og røget mad super velsmagende. Og noget som du og din familie vil sætte pris på, samt at du kan servere noget ekstra lækkert til din næste grillaften.  
 
Ved koldrøgning må varmen maks. komme op på 30 grader, hvor røgen først begynder at tilberede, når den er afkølet. Hvis du bruger denne metode, skal du eksempelvis putte dit kød i en koldrøgningsbakke, og væbne dig med toldmodighed, da dette er en proces som godt kan tage lang tid, men resultatet er ventetiden værd. Denne metode fungerer rigtig godt til fisk, pølser, skinke eller andet lignende.  

Er det varmrøgning du har kastet dig over, så bliver maden tilberedt ved højere varme. Her kan man arbejde med varme op til 80 grader, hvor det som du tilbereder, bliver udsat for en del højere varme, og derfor også bliver tilberedt hurtigere, og alt efter hvad du tilbereder, kan det svinge mellem et par timer eller minutter. 
Varmrøgning bruges ofte til fisk, hvor det især fungerer godt til fede fisk.  

Køb tilbehør til røgning på Bilka.dk

Uanset om det er koldrøgning eller varmrøgning du vælger, så kan du finde dit udstyr her. Vi har både et udvalg af koldrøgningsbakker, rygebokse, rygeflis og røgsmuld. Vi har rygeflisen/røgsmulden til mange forskellige former for kød, så vi sørger for, at du kommer til at opnå den bedste smagsoplevelse næste gang du skal i gang med røgning.