Ribber

En ribbe er velegnet til dig, der gerne vil have mulighed for at styrke kroppen derhjemme, og hvis du gerne træne med din egen kropsvægt. Find din nye ribbe til hjemmetræning på siden her.

Træn hjemme med en ribbe

Med en ribbe kan du træne hele kroppen igennem med gymnastik, der helt og holdent udøves ved hjælp af din egen kropsvægt. Når du træner med en ribbe, kommer du let hele kroppen igennem. Der findes mange forskellige øvelser, som kan udføres på en ribbe, men typisk er fællesnævneren, at du hæver kroppen på forskellige måder. Det kan for eksempel være øvelser som pullups, hvor du griber om ribben med overhånden eller chinups, hvor du bruger underhånden. Træn maven ved at hænge dig i armene og løft benene op i 90 grader og langsomt sænk dem igen, mens du sørger for at holde din mavemuskler spændt. Ved at trække dig op i armene, kan du træne disse – og sammen med en træningselastik, kan du let bruge ribben til at træne dine ben, baller og arme.

Der findes flere typer af ribber, men typisk skal den enten monteres til en væg eller i en dørkarm. Sørg dog for, at væggen eller dørkarmen kan holde til det.

  • Træn hele kroppen
  • Supplér med en træningselastik
  • En sjov træningsform for store og små

 

En ribbe til væg er en god måde at gøre træningen let og tilgængelig i hverdagen. Det kan være et sjovt og udfordrende stykke legetøj til ungerne, når du ikke bruger den, mens den som træningsudstyr kan være et multiredskab, der kan give dig lange, slanke muskler.

 

Træn som i de gamle dage

Gymnastikribber er kendt gennem mange år som et redskab til træning. De fleste af os kender den fra væggene i folkeskolens gymnastiksale, hvor den sammen med plinten og hesten udgjorde grundstenene i en forhindringsbane.

Når du vælger en ribbe, er der en snert af nostalgi indblandet, for der findes en lang række effektive træningsbænke og andet fitnessudstyr, der er mere moderne. Alligevel findes der stadig ribber i de fleste træningscentre og fitnessklubber rundt omkring, netop fordi den form for træning en ribbe giver, stadig er effektiv i dag.

Med en ribbe på væggen skal der ikke ret meget andet udstyr til, for at du kan få trænet hele kroppen igennem på en yderst effektiv måde. At bruge sin egen vægt som modstand i træningsøjemed er meget moderne og har vist sig yderst effektivt.

 

Brug ribben som en del af indretningen

Hvis du vælger en klassisk ribbe til væggen, kan du ikke bare bruge den som legetøj og træning, men også som en del af indretningen. Om du er til den minimalitsike, den nordiske eller den mere retroinspirerede indretning, så vil en ribbe passe skønt ind på væggen.

På Bilka.dk har vi det største online vareudvalg, så du kan altid være sikker på at finde noget, der passer til dig og dine behov her.