Pynt og inspiration til fodboldfest
Pynt og inspiration til fodboldfest

Fodboldfest

Når yndlingsholdet spiller en vigtig kamp, må der gerne gå lidt drengerøv i den. Inviter til fodboldfest med bunker af hjemmelavede burgere og masser af fritter – og måske en stak gule og røde kort, der kan uddeles til gæsterne efter behov. Fodboldfesten er også genial som tema til børnefødselsdagen.

Grøn er håbets – og grønsværens – farve, så lad dig inspirere af den, når du pynter op til fodboldfesten. Læg en grøn dug eller et græstæppe på bordet, gå på jagt efter grønne servietter og udstyr hele bordet med dommerfløjter, så eventuelle overtrædelser under middagen kan blive markeret og påtalt. I stedet for grøn kan du også vælge at dække bordet i yndlingsholdets farver.

Idéer til fodboldfesten

Find inspiration til din fodboldfest herunder.

Hjemmelavede burgere

Burgere er et sikkert hit, når der sidder hankønsvæsner bænket om bordet – og så er de ikke mindst nemme at lave på en aften, der mest af alt handler om fodbold. Vil du gøre lidt ekstra ud af den klassiske burger, kan du overraske drengene med at bage bollerne selv og servere en stor portion sprøde, varme kartoffelbåde.

Vin til fastfood

Er der gæster i selskabet, som ikke er topbegejstrede for øl, findes der også vine, der går rigtigt fint sammen med det, vi traditionelt referer til som fastfood. Eksempelvis Zinfandel, eller tør Riesling til hamburgere. Til hotdogs kan for eksempel Merlot, ung Shiraz eller Negroamao anbefales.

Glas uden mærkater

Stiller du ketchup, sennep, barbecue-sauce og andet tilbehør på bordet i deres ’originale’ flasker og glas, så tag gerne mærkaterne af. Det ser flottere ud og gøres nemt med varmt vand og eventuelt lidt sæbe.

Nyt liv til gamle støvler

Har du et par gamle fodboldstøvler stående, kan de med lidt sølv eller guldspray forvandles til sejt bordpynt.

Klædt på til kamp

Det sker sikkert helt af sig selv, men skriv for en god ordens skyld i invitationen, at du forventer, at gæsterne er klædt i yndlingsholdets farver – allerhelst både holdtrøje, halstørklæde og cap.

Spillernumre til fodboldfesten

Læg et spillernummer på stolen og giv hvert nummer en opgave. Nummer 10 sørge for, at alle har drikkevarer, nummer 8 skal bære ud efter maden, nummer 3 skal finde på et kampråb, og nummer 1 holde øje med kampstart.

Mad med fingrene

Kom kartoffelbåde i en skål med brunt bagepapir og server burgerne på et spækbræt med bagepapir på. Skal det være rigtigt nemt, kan du pakke burgerne halvt ind i papir. Så er de lige til at tage i hånden og spise.

Pynt op til festen

Giv den gas med pynten - selvfølgelig kører du den ind med fodboldtallerkener, glas og sugerør. Men giv den hele armen med balloner, pompomer og meget mere. Du finder det hele i Bilka.

Invitation til fodboldfesten

Vi har gjort det nemt for dig at invitere fodboldgæsterne. Download, print, udfyld og send. Download invitationen.

Bordkort til festen

Kreer dine egne sjove bordkort. Tegn en lille fodboldspiller og lim dine venners hoveder på. Så kan I også tage en miniput-kamp med popcorn som bolde.

Bordfodbold

I halvlegen kan I køre jeres egen turnering omkring bordfodboldbordet.

Opskrifter til fodboldfesten

Sliders

1 pakke Angus burger sliders som indeholder

8 burgerboller
8 bøffer (som er formet)
Ketchup
Mayonnaise

Derudover skal du bruge

4 spsk. neutral olie
150 g rød spidskål, snittet fint
8 blade af hjertesalat, skyllet
8 skiver ost, skåret i passende størrelse
8 stk. syltede små peber (pepadew)

Varm olien i en stegepande og brun bøfferne på begge sider indtil de er kun lige gennemstegt. Krydr med salt og peber. Læg en skive ost på hver bøf og rist imens burgerbollerne. Skær bollerne i halve og top hver underbolle med mayonnaise, spidskål og hjertesalat. Læg en bøf på hver burger og slut til sidst med en syltet chili. Smør overbollen med mayonnaise og luk burgerne Hold evt burgerne sammen med et bambusspyd.

Kebabruller

400 g kebabkød 
4 stk. kebabbrød
1 stk. hjertesalat, fintsnittet
En god håndfuld baby spinatblade, skyllet
1 avocado, skåret i tynde skiver
2 tomater, skåret i skiver
2 stk. gulerødder, snittet i tynde strimler
1 dl BBQ sauce
Evt. tapas peber grillet på panden til servering

Tænd ovnen ved 160 grader. Kom kebabkødet i et ovnfast fad og lun det i ca 12-15 min. Rist imens brødene eller varm dem på en varm tør pande så de tager en smule farve. Fordel kødet på brødene og herefter grøntsagerne. Top med BBQ sauce. Rul brødene stramt sammen og luk med et bambusspyd. Skær brødene i halve og server på et fad evt sammen med ristede tapaspeber.

Tacos

500 g hakket oksekød
4 spsk. olivenolie
1 zitauerløg, finthakket
½ tsk. spidskommen
4 stk. bløde tacobrød
8 blade hjertesalat, snittet
12-16 jalapeño chili i skiver
3-4 gulerødder, snittet i fine strimler
4 syltede røde chili i lage
Salt og peber
Spire til pynt
Creme fraiche til servering

Varm olien på en pande og svits løgene i et par minutter. Tilsæt kødet og spidskommen og brun kødet indtil det er gennemstegt. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen og lun brødene i ovnen eller på en brødrister. Hold brødene i hånden så de er foldet i halv og kan holde på fyldet. Fyld et brød af gangen med oksekød, hjertesalat, jalapeño, gulerod og chili. Stil brødene i et fad så de støtter hinanden og holder sig næsten lukket. Pynt med spirer og server med creme fraiche ved siden.

Andre idéer til fodboldfesten

Blindefodbold

Blindefodbold er en sjov aktivitet, hvis du holder fodboldfesten i forbindelse med en børnefødselsdag. Klæb gaffatape på gamle briller, så der kun er et lille hul at se ud af eller klip et lille hul i bunden af to engangskrus og sæt en elastik i dem. Giv alle gæsterne brillerne på, og gør klar til en omgang blindefodbold, der nok skal få de store grin frem. 

Klar til kamp

Kom godt med fugtighedscreme på kinderne under ansigtsmalingen, så er det nemmere at fjerne bagefter.

Make some noise

Med klaphånd, tudehorn eller konfettirør kan der virkelig laves noget larm, når der er mål.

Kridt banen op

Med Turfline græsgrafitti kan du nemt kridte banen op til opvarmningskampen.

Jordkølet øl til festen

Du ka´ invitere dine gæster på kælderkolde øl eller vand direkte fra jorden.

Husk servietterne - og nationalsangen

Køb servietter med nationalsangen på - så er ingen i tvivl om teksten og kan skråle med.