Ribeyes med babyrødbeder og sprød salat

(4 personer)

 

Steaks

4 ribeye-steaks a ca. 150-180
Olie til stegning
6 kviste frisk timian
8 fed hvidløg
50 g smør
Salt og peber

Varm olien på en pande ved høj varme. Læg bøfferne i panden og brun dem på den ene side. Tilsæt timian, hvidløg og smør. Krydr med salt og peber. Vend bøfferne og steg dem færdige efter ønsket stegegrad. Krydr til sidst med salt og peber. Anret bøfferne på tallerkener sammen med lidt af stegesaften fra panden.

Rødbeder

16 babyrødbeder
50 g smør
1 spsk sukker
1 dl rødvin
Salt og peber

Kog rødbederne møre i letsaltet vand, ca. 30 min. Sigt vandet fra. Smut rødbederne fri for skind, imens de stadig er lune. Kom smør, sukker og rødvin i en dyb pande og kog det op. Kog rødvinen ned til 1/3 og tilsæt rødbederne. Vend rødbederne nænsomt rundt i reduktionen, så de bliver flot glaseret. Hold dem lune indtil servering. Anret bøfferne på tallerkener og kom rødbederne rundt om kødet. Kom et par skefulde rødvinsreduktion fra rødbederne rundt om kødet også. Server salaten ved siden.

Salat

1 porre, snittet i meget fine julienne
150 g grønkål, revet i mindre stykker
80 g ærteskud
100 g babysalater
5 dl neutral olie til stegning
2 d l fløde
Saft og revet skal af en citron
1spsk honning
Salt og peber

Tænd ovnen ved 120 grader. Vend grønkålsbladene i en smule olie og smag til med salt. Fordel bladene på en bageplade med bagepapir og lad dem bage sprøde i ovnen, ca. 30 min. Lad kålen køle helt ned inden servering. Rør fløde, citron og honning sammen og lad det stå i min. 20 min., så det tykner. Varm olien i en gryde og fritér porrerne lidt ad gangen, indtil de er gyldne og sprøde. Kom dem på et stykke fedtsugende papir, efterhånden som de er friterede. Skyl og slyng alle salaterne og anret dem på et stort fad toppet med sprøde grønkålsblade. Hæld lidt syrnet fløde over salaten og server resten ved siden af i en kande. Pynt salaten med de friterede porrer. Drys med lidt salt og peber.

 

Vin forslag til ribeye

Rioja Gran Reserva, Shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien.