Kirsebær-crumble

6-8 portioner

Kirsebærfyld
400 g kirsebær - udstenede
4 spsk. hindbærsyltetøj
25 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 dl vand
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. citronsaft
Serveres med flødeskum eller vaniljeis

Crumble-dej
100 g koldt smør
100 g kokosolie
200 g smuldret rugbrød
100 g havregryn
50 g kokosflager
160 g sukker
2 spsk. vaniljeessens

I en gryde over medium varme bringes kirsebær, hindbærsyltetøj, sukker, vaniljesukker og vand i kog. Skru derefter ned for varmen og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt majsstivelse og citronsaft, og rør det godt sammen. Sæt det til side.

Forvarm ovnen til 180°C Smelt smør og kokosolie i en kasserolle. Kom smuldret rugbrød, havregryn, kokosflager, sukker og vaniljeessens i en skål. Kom derefter smeltet smør og kokosolie i skålen. Bland godt sammen.

Kom kirsebærblandingen i et ovnfast tærtefad og læg omhyggeligt crumble-dejen ovenpå. Bages i 45 minutter og serveres varm med flødeskum eller is.

Oversat fra den engelske udgave af “Cook Yourself Happy: The Danish Way” af Caroline Fleming. Fotograf: Lisa Linder. Udgivet af Jacqui Small, £25. Følg Caroline på Instagram: @carolineflemingofficial