Hvid glögg med vanilje & frugt

6 glas

1 stang vanilje
4 hele nelliker
2 stjerneanis
Saften fra 2 friskpressede appelsiner
1 flaske tør hvidvin
1 dl rørsukker
100 g soltørrede tranebær, melon, papaya, og ananas
25 g smuttede hakkede mandler 

Bland appelsinsaften med en flækket vaniljestang, nelliker og stjerneanis og lad det trække til næste dag. Tilsæt hvidvin og rørsukker og opvarm glöggen. Den må ikke koge. Si evt. krydderierne fra og kom frugt og mandler i glöggen. Smag til og server glöggen rygende varm.

Mulled wine – krydret vin

6 glas

2½ dl vand

½-1 dl farin eller muscavado sukker

½ usprøjtet appelsin

2 hele kanelstænger

2 stjerneanis

½ tsk hel, sort peber

1 rosmarinkvist

6 hele nelliker

1 flaske rødvin

6 tynde skiver appelsin

6 tynde skiver citron

Evt. 1-2 dl Cointreau eller Grand Marnier

Bring hurtigt vand, farin, appelsin i skiver og krydderier i kog og lad det trække natten over. Si krydderlagen og kom den i en gryde sammen med rødvin. Varm glöggen op til kogepunktet og smag til med Cointreau eller lignende. Kom en skive appelsin og citron i hvert glas og hæld glöggen over.

Ønsker du en mere klassisk glögg erstattes rosmarinen med 1 tsk hel kardemomme, udlad citron og kom rosiner og mandler i i stedet for appelsinlikør.

Æbleglögg med rom, citron & granatæble

6-8 glas

1 l æblemost
1 dl sukker
1 tsk hel kardemomme
1 lille stykke tørret ingefær
6-8 tynde skiver ubehandlet citron
1 æble i små tern
½-1 granatæble
1-2 dl rom

Bring æblemost, sukker og krydderier i kog under omrøring til sukkeret er opløst. Sluk for varmen, tilsæt citronskiver og lad det trække mindst 1 time. Si krydderierne og citronskiverne fra. Kom en citronskive i hvert glas sammen med æble i små tern og lidt granatæblekerner. Varm glöggen op til lige under kogepunktet og smag til, tilsæt rom og hæld den i glassene. Server straks.

Glögg med et pift

Varm færdigblandet glögg op i en gryde og smag til med en lille flaske ingefærshot. Stik en lang kanelstang i hver glas og kom den varme glögg i glassene. Rør godt rundt og server straks. Suppler evt. med rosiner og mandler. Tip. Prøv også at bruge lakridsrod som rørepind, så glöggen får et strejf af lakrids.