Cajon

Er du på udkig efter en cajon, så du kan få musikken til at spille endnu bedre? Det ligner en lille kasse af træ, men en cajon er et af vores mange percussion-instrumenter, som udgør det perfekte alternativ til et stort trommesætFind din favorit blandt vores sortiment her på siden.

Et peruviansk instrument

Cajon betyder skuffe eller kasse på spansk, og instrumentet stammer fra Peru, hvor det er blevet brugt flittigt siden slutningen af det 18. århundrede. En cajon er opkaldt efter sit udseende: Den ligner umiddelbart en trækasse, men en cajon er et af vores mange percussion-instrumenter, som udgør det perfekte alternativ til et stort trommesæt. 

men den gemmer på masser af sydamerikanske rytmer. Når du spiller på den, er den meget praktisk også dit sæde. Med en cajon får du

  • Et alsidigt instrument med god lyd
  • Funktionalitet, da den samtidig er din stol
  • Stor valgfrihed, da den findes i mange udgaver og prislejer

 

Dette simple, men helt igennem geniale instrument giver en lyd som en lilletromme, når du slår oppe på kanten. Jo mere du bevæger dig ind mod midten, jo mere lyder det som en fyldig stortromme. Det giver en stor alsidighed til koncerter og jam-sessions. Samtidig er cajons praktiske, da de ikke fylder meget og er super håndterbare – nogle er endda udstyret med en skulderrem, så du nemt kan have dem med dig rundt.

Sådan spiller du på en cajon tromme

Der er mulighed for at få rigtig mange forskellige lyde frem med en cajon, hvilket er en af de bedste grunde til at vælge dette percussion-instrument. Til at få lydene frem kan du naturligvis bruge dine hænder til at tromme med, men med fingrene kan du også frembringe skønne lyde, og mange bruger også fødderne til at gøre lydene ekstra avancerede.

Fra flamenco til al slags musik

Siden 1970'erne har en cajon tromme været et fast musikinstrument i den peruvianske flamencomusik. Siden har den gennemgået en stor udvikling og er blevet et meget populært instrument langt ud over de peruvianske grænser. Instrumentets størrelse, alsidighed og mulighed for at erstatte et stort trommesæt er nogle af grundende til den stigende popularitet. Trommen bruges i dag bl.a. også i rockmusikkens verden, hvor den er populær i forbindelse med små akustiske optrædener.

På en standard cajon tromme består alle seks sider af træ. Fronten af kassen vil altid være tyndere end de resterende sider. På mange af de udgaver du finder her på siden, er der dekorative illustrationer eller typografier, som er med til at skabe en god stemning.

Bestil din cajon i dag

Når du har fundet den cajon tromme, som passer bedst til dit behov, kan du med få klik bestille den hjem. Så sørger vi for at levere den til dig, og du får samtidig ubegrænset returret, hvor du frit kan returnere eller ombytte trommen.