Tagbokse og tagbøjler

Med en tagboks kan du have en masse oppakning med på turen uden at føle, at bilen er overlæsset. Du kan vælge mellem forskellige størrelser og forskellige brands blandt andet fra Thule. Er din bil ikke forsynet med tagbøjler allerede, finder du også dem her på Bilka.dk.

Hvorfor vælge en tagboks til bilen?

Hvis I er en familie, som foretrækker bilferier, kender I alt for godt udfordringen med oppakning. Tagbokse er for mange familier en helt uundværlig del af bilferien, men også i hverdagen. Specielt hvis I har en bil med et mindre bagagerum.

Når bilen ikke længere kan rumme mere bagage, ikke har plads til skiene eller indkøbsposerne, så er en tagboks en ideel løsning. En lang køretur er bare ikke helt lige så sjov, hvis man skal dele sin plads med en kuffert. En tagboks kan være en glimrende løsning til dette problem, så bilferien kan få den bedste start.

Vigtige overvejelser inden køb af tagboks

Der er nogle væsentlige overvejelser, man skal gøre sig, inden man investere i en tagboks.

Bilens totalvægt

Når tagboksen skal læsses, skal du være opmærksom på, at bilens totalvægt ikke overstiger det tilladte for netop din bil. Bilens tilladte totalvægt kan findes i bilens registreringsattest eller i bilens instruktionsbog. Bilens totalvægt inkluderer både oppakning, bilens egen vægt, passagerens vægt og en eventuel trailers vægt. Hvis du vælger at overlæsse din bil kan det medfører farlige situationer i trafikken og eventuelt en bøde.

Tagboksens størrelse

Tagbokse og dertilhørende tagbøjler findes i forskellige størrelser, så de både passer til forskellige behov og til forskellige biler. Man skal i første omgang gøre sig klart, hvad man skal transportere i sin tagboks, og hvor meget man vil bruge den. Hvis man kører meget på sommerferie, har man behov for en tagboks som kan rumme kufferter, mens man på skiferien har brug for, at tagboksen kan rumme ski. Dit behov påvirker derfor, hvilken tagboks du skal vælge.

Vær også opmærksom på, at der kan være udfordringer ved at vælge en meget høj tagboks, da det kan give problemer ved for eksempel viadukter eller betyde ekstra betaling ved færgen.

Godkendelser

Vores tagbokse på Bilka.dk er alle både TUV godkendte og har GS mærket.

  • TÜV certifikat: Er givet af det tyske institut, som afprøver funktioner og kvalitet på forskellige produkter. Tûv-certifikatet er et stempel på tysk kvalitet og sikkerhed.
  • GS-mærket: Er et tysk mærke, som angiver om et elektrisk, elektronisk eller mekanisk produkt er godkendt til at opfylde minimumskravene i den tyske lov om produktsikkerhed. Det er de tyske myndigheder, som udsteder rettigheder til at give dette mærke.

Husk også at købe tagbøjler

Tagbøjler købes separat fra tagboksen, og der er to vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber tagbøjlerne. Tagbøjlerne skal først og fremmest passe til den tagboks, du gerne vil have. Dernæst skal tagbøjlerne også passe til bilens tagræling. Vores tagbøjler fås til biler enten med en standard tagræling eller en integreret tagræling.

  • Standard tagræling: Har to synlige lister på taget af bilen, som er hævet lidt over bilens tag. Her sættes tagbøjlerne fast.
  • Integreret tagræling: Er en integreret del af taget, altså uden luft mellem tag og taglisten, som tagbøjlerne sættes fast på.

Af sikkerhedshensyn skal man være varsom med at købe tagbøjler, som rækker langt ud over bilens forrude, da der under kørsel vil være en kraftigere vind heropad, som kan påvirke tagboksen.