Autopærer

Her på siden finder du forskellige typer af kvalitetsautopærer fra blandt andet Osram til din bil. Du kan desuden finde Osrams guide til at vælge den rette autopære, du kan læse om reglerne for lys på bilen samt finde ud af, hvordan du selv kan skifte pæren i din bil.

Osrams autopæreserier

Osram har udviklet flere forskellige serier af autopærer, så du kan få den pære, som passer bedst til din kørsel. Autopærer fra Osram er kendte for deres enestående ydelse, præcision og pålidelighed. Pærerne opfylder de skrappe krav fra bilproducenter over hele verden, ligesom de langt overgår de Europæiske ECE standarder for autopærer. Osram leverer autolys til mere end halvdelen af verdens samlede bilproduktion. Læs mere om de forskellige Osram-serier her.

Osram Cool Blue Intense

Cool Blue Intense pærer er autopærer som lyser med op til 4200 Kelvin, hvilket er dobbelt så meget som Osram originale autopærer. Lyset med 4200 Kelvin giver pærerne et Xenon-look lys, hvilket er et kraftigt hvidt lys, som kan lyse vejen bedre op. Derudover lyser Cool Blue Intense lygterne med en længere distance end Osram original. Desuden får du en pære, som lyser op til 20 % kraftigere end Osram original. Da pæren er meget kraftigere end Osram original, har den ikke helt lige så lang levetid.

Osram Night Breaker Unlimited

Med Osram Night Breaker Unlimited autopærer får du kvalitetspærer, som har op til 110 % kraftigere lys end Osram originale autopærer. Samtidig lyser pæren op til 40 m længere end den almindelige Osram autopære. Derudover har Osram Night Breaker Unlimited autopærer et 20 % hvidere lys, hvilket er med til at lyse vejen klarere op, når det er mørkt. Desværre betyder de mange fordele, at Osram Night Breaker Unlimited har en kortere levetid end Osram Original.

Osram Ultra Life

Hvis du ønsker en autopære, som ikke skal skiftes særlig tit, så er Osram Ultra Life løsningen til dig. Denne serie af autopærer har en levetid, som er 3 gange så lang som Osram Original. Disse autopærer holder minimum 3 år, og muligvis længere, hvis du ikke kører så meget. Desværre betyder den lange levetid, at lyset fra pæren ikke er helt lige så kraftigt, og ikke helt lige så langt frem som Osram Original autopærer. Til gengæld er lyset lige så klart hvidt, hvilket betyder, at vejen stadig bliver lyst klart op.

Få hjælp til at vælge den helt rette autopære i Osrams guide her 

Værd at vide om autopærer

Her på siden kan du læse lidt om, hvad de forskellige ting ift. autopærer betyder, men også hvorfor og hvor ofte du bør skifte billygternes pærer.

 

Dét betyder H-angivelserne

I brugermanualen på din bil kan du læse, hvilken type autopærer, din bil skal bruge. H-angivelserne er således en universel typeangivelse, som benyttes på tværs af mærker, så du kan vælge mellem alle autopæremærkerne på markedet, og endda vælge mellem deres forskellige serier. Her på siden finder du autopærer fra serierne Osram Night Breaker Unlimited, Osram Cool Blue Intense og Osram Ultra Life.

 

Skift autopæren i god tid

Når det handler om trafikulykker, er for kort opdagelsesafstand årsag til mange ulykker. Derfor kan en god autopære gøre kørslen mere sikker. Der er stor forskel på kvalitetspærer, som Osram, og de billige modeller. Billige autopærer lyser ofte ikke lige så kraftigt som de bedre modeller. Det vil sige, at lysstyrken ikke er lige så kraftig, lysdistancen ikke er lige så lang, og lyset ikke er lige så klart. Man skal desuden være opmærksom på, at en pæres lys falder med tiden.

Derfor kan det være en god idé at udskifte autopærerne inden de springer. Her på siden kan du i vores guides se, hvordan du nemt og hurtigt skifter pære på din bil. Udover bilens instruktionsbog, er det en god idé at have en telefon klar, så du kan tage et billede af hvordan slutresultatet bør være. Find desuden ud af hvorfor du aldrig må tage fat om glasset på autopæren.