BØRN & UNGES SUNDHED OG TRIVSEL

Bilka er for hele familien. Derfor gør vi også en aktiv indsats for at bakke op om børn og unges trivsel og sundhed. Læs mere om, hvad vi gør herunder.

Bilka og Skole OL sætter farten op

Tusindvis af glade og aktive børn, der dyster i de skoleolympiske discipliner, danner rammen for det traditionsrige Skole OL, der hvert år afholdes blandt landets skoleelever i 4.-8. klasse. I år sætter Bilka ekstra skub i støtten til Skole OL med 500.000 kroner til udviklingen af en ny fællesskabspris til finalen, hvor over 11.000 skoleelever fra hele landet konkurrerer. En støtte og et beløb, der gentages i 2023 og 2024, så Bilka samlet set donerer 1,5 mio. kr. over de næste 3 år. Skole OL afvikles over fire dage fra d. 14-17. juni 2022 i Billund, Børnenes Hovedstad.

BILLIES FÆLLESSKABSPRIS TIL SKOLE OL

Som et nyt tiltag lægger Bilkas velkendte maskot, Billie, navn til en ny Fællesskabspris, som overrækkes til de klasser, som under finaledagen i Skole OL i Billund udviser det bedste fællesskab og den stærkeste holdånd, bl.a. med kampråb, som klassen er fælles om - og som skaber god stemning. Fællesskabsprisen overrækkes til én klasse pr. årgang, og vinderklasserne vinder et gavekort til Bilka på 5000 kr. til et klassearrangement.

DONER DIN PANT TIL BØRN OG UNGE

I Bilkas 18 hypermarkeder (eksklusiv A-Z Hjørring) har du mulighed for at donere din pant til et lokalt projekt, der gavner børn og unges sundhed og trivsel. For hver krone du giver i pantdonation, fordobler din lokale Bilka beløbet og sørger for, at pengene gør noget godt for børn og unge i dit lokalområde. Hør mere om det tiltag, der støttes i dit lokalområde, i din lokale Bilka.

BILKAS LOKALE PANTDONATIONER

Tilst
Du støtter TST Tilst Ungdomsfodbold, som er en klub, hvor en masse lokale børn og unge spiller fodbold. Donationen går til nyt tøj til 5 ungdomshold.

Skalborg
Du støtter Julemærkehjemmet Hobro, som hjælper børn, som ikke trives i dagligdagen. Donationen går til at hjælpe flere børn til at få et ophold på Julemærkehjemmet i Hobro.

Hundige
Du støtter BROEN Greve, som hjælper socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt og andre fritidsaktiviteter. Donationen er med til at sikre, at udsatte børn i Greve kommune kan blive en del af en sportsklub eller forening.

Odense
Du støtter Ung Uden Mobning, som arbejder med at forebygge og håndtere mobning. Donationen går til at lave flere workshops for forældre, hvor de får redskaber til at tackle mobning. Der bliver også lavet tiltag til skolerne, hvor lærere, der oplever mobning i klasserne, får redskaber til at håndtere mobning.

Ishøj
Du støtter Næstehjælperne Ishøj, som hjælper udsatte borgere i deres dagligdag. Donationen går til aktiviteter som julefrokost, fredagshygge og fællesspisning, der er med til at skabe venskaber, så ingen bliver overladt til sig selv.

Slagelse
Du støtter Julemærkehjemmet Skælskør, som hjælper børn, som ikke trives i dagligdagen. Donationen går til flere udflugter og oplevelser for børnene på Julemærkehjemmet.

Næstved
Du støtter BROEN Næstved, som hjælper socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt og andre fritidsaktiviteter. Donationen er med til at sikre, at udsatte børn i Næstved kommune kan blive en del af en sportsklub eller forening.

Holstebro
Du støtter FC FRI-special, som er et hold børn i alderen 8-13 år med særlige behov, som spiller fodbold i klubben Nr. Felding GIF fodboldafdeling. Donationen går til sociale arrangementer, spillertøj til holdet og til at skabe glæde og sikre, at spillerne får mulighed for mange gode oplevelser sammen.

Esbjerg
Du støtter de Hjemløses Venner i Esbjerg, som er en frivillig organisation, der hjælper udsatte – herunder hjemløse lokalt i Esbjerg Kommune. Donationen går til bl.a. indbo og køkkengrej, når de får en bolig, klubaktiviteter for børn, bøger til uddannelse, cykler og andre nødvendige ting for at komme et skridt videre i livet.

Vejle
Du støtter BROEN Vejle, som støtter socialt udsatte børn og unge med kontingent og udstyr til idræt og andre fritidsaktiviteter. Ekstraordinært i Vejle hjælper BROEN børn på efterskole ved at betale indmeldelsesgebyr og hjælpe forældre med at søge midler gennem kommunen.

Kolding
Du støtter Seest Boldklub, som er en fodboldklub med plads til alle. Donationen går til at tilgodese ungdoms- og udviklingshold med nye bolde, fodboldstævner og andre tiltag for børn og unge i klubben.

Horsens
Du støtter ungdomsarbejdet i HIC Basket, som er en af Danmarks største basketballklubber. Donationen skal gå til arbejdet med børn og unge, så flere børn får lyst til at dyrke motion.

Onestop Fields
Du støtter Ørestad IF, som er hele Ørestads idrætsforening. Donationen går til de forskellige underafdelinger i Ørestad IF og hjælper med indkøb af træningsudstyr i form af gymnastikredskaber, bolde, træningstøj, træningsudstyr og spillerdragter.

Viborg
Du støtter Viborg Gymnastik Forening, som er en gymnastikforening med plads til alle. Donationen bruges til at fremme børnegymnastikken og det sociale fællesskab for børnene i VGF.

Sønderborg
Du støtter Sønderborg Garden, som består af mange lokale unge, der finder glæde og værdi i gardens arrangementer. Donationen hjælper Sønderborg Garden, når de skal til DM og EM for gardere, hvor de har brug for støtte til turene frem og tilbage samt forplejning under disse store arrangementer.

Herning
Du støtter Blå Kors i Midtjylland, som hvert år hjælper udsatte børn og unge i Stjernestunder og på ferielejre. De giver børn og unge et fællesskab, de kan være en del af og oplevelser, som de ikke kan få hjemme. Donationen skal give endnu flere børn og unge uforglemmelige oplevelser.

Hillerød
Du støtter Natteravnene Hillerød, som har til formål at skabe lokal tryghed og livsglæde – især blandt børn og unge i det offentlige rum. Donationen går til videreuddannelse af Hillerøds Natteravne.

Randers
Du støtter Selvhjælp Randers, som har til formål at støtte borgere i Randers, der står i en vanskelig livssituation. Donationen går specifikt til at hjælpe sårbare børn og unge i Selvhjælp Randers.

Salling Fondene donerer via Bilka 6 millioner kr.

I Bilka står børn og unges sundhed og trivsel os meget nært, og derfor har vi indstillet en række lokale projekter landet over til donationer. Vi startede i 2020, og har indtil nu via Salling Fondene støttet hele 19 unikke projekter, som de seneste to år er blevet realiseret. Igen i år har vi fundet 9 værdige projekter, der hver især kommer til at gøre en stor forskel i lokalområderne igennem unikke oplevelser og muligheder med fokus på sport, sundhed og trivsel blandt børn og unge, og den samlede donation siden 2020 er nu oppe på 6 mio. kr. 

Tilst 

250.000 kr. til Disc Golf Klubben Opdrift, der i samarbejde med Aarhus Kommune anlægger Disc Golf-baner, der er åbne, gratis og tilgængelige for alle i lokalområdet. Banerne bliver grønne, rekreative åndehuller, der indbyder alle til bevægelse og samvær i naturen.

Hundige

250.000 kr. til BROEN Greve, som hjælper udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv. Donationen går til økonomisk støtte til kontingenter, udstyr til fritidsaktiviteter og etablering af udeaktivitetsrum.

Næstved

350.000 kr. til BROEN Næstved og Frivilligcenter. BROEN Næstved hjælper udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv. 250.000 kr. går til økonomisk støtte til kontingenter og udstyr til fritidsaktiviteter. Derudover har Bilka doneret 100.000 kr. til udendørsaktiviteter ved Frivilligcenter Næstved.

Slagelse

150.000 kr. til Det Danske Spejderkorps i Slagelse, som arbejder med at styrke det aktive friluftsliv blandt børn og unge. Donationen går til etablering af en bålhytte, som skal være med til at styrke fællesskabet blandt spejderne og gøre spejderlivet attraktivt.

Skalborg

242.000 kr. til St. Restrup Idrætsforenings, som arbejder med at få flere børn og unge til at dyrke motion. Donationen går til modernisering af de fysiske rammer – både ude og inde – som skal hjælpe med at få flere børn og unge til at dyrke motion.

Odense

201.000 kr. til Stjernegruppen i Odense, som ønsker at få optimeret naturgrunden ved Hindemosen, så endnu flere børnefamilier, institutioner og skoler kan gøre brug af området. Donationen går bl.a. til renovering, materialer til naturaktiviteter, vedligehold, opsætning af naturlegeplads og faste orienteringsposter.

220.000 kr. til Foreningen Cirkus Flik Flak, der vil købe nyt cirkusudstyr til cirkustræning fyldt med leg og bevægelse til gavn for en voksende antal medlemmer af børn og unge. Cirkustræningen er både sjovt og opbyggende ikke blot motorisk og socialt, men underbygger også selvtillid og fællesskab hos de deltagende børn og unge.

Ishøj

250.000 kr. til Ishøj IF, som arbejder på at aktivere og skabe fællesskab blandt lokalområdets unge piger gennem foreningsliv og sport. Her er der specielt fokus på nydanske og/eller socialt udsatte piger. Donationen går derfor til rekvisitter som mål, fodbolde og spillertøj, samt afvikling af stævner, camps og satellit fodbold arrangementer i boligområderne.

Holstebro

250.000 kr. til slagteriet I/S i Holstebro, som vil kickstarte gadeidrætten, til fordel for børn og unges sundhed og trivsel gennem fællesskab. Donationen skal gå til materiale- og udstyrsbank.

250.000 kr. til et udendørs klubhus til gavn for brugere af den nyligt anlagte Down Hill Mountainbikebane. Fælleshuset vil være med til at samle alle udøverne, og skabe endnu mere opbakning og socialt sammenhold i lokalområdet.

Horsens

250.000 kr. til F.C. Horsens, som ønsker at etablere multibane, legeområde og basket bane på grønt område ved F.C. Horsensboldbaner, som også må bruges at byens borgere, institutioner, skoler mm. Donationen skal bruges til etablering af bevægelsesparken.

190.000 kr. til etablering af ny multiaktivitetsbane til det socialpædagogiske opholdssted ”Korning” for børn og unge i alderen 8-18 år, der er døgnanbragt. Banen vil bidrage til opholdsstedets mission om at støtte børnene i socialt samvær samt virke sundhedsfremmende.

Viborg

250.000 kr. til Viborg Kommune, som ønsker at anlægge et 2,3 km. Langt mountainbike spor, som skal støtte op om en kommende pumptrack bane. Her er der også mulighed for at lave udendørs aktiviteter for de unge i byen, gæster udefra og legesyge voksne. Donationen går til materialer og maskinleje til etablering af MTB-spor.

250.000 kr. til anlæggelse af tre nye, store fællesområder for projektet ”Bevægelsescentrum for alle i Houlkær”, der har fokus på både leg, fitness og rekreativt område, og som skal fungere som nyt samlingspunkt for alle borgere i Viborg.

120.000 kr. til etablering af ny legeplads og samlingspunkt for både børn, unge og ældre i Srd. Rind. Pladsen vil blive bygget med fokus på opfordring til leg, bevægelse og fællesskab på tværs.

Vejle

250.000 kr. til Dragehaven i Vejle, som er et grønt område, der anvendes som mødested for lokalsamfundet. Donationen går til en makeover af Dragehaven, så den forvandles til et grønt område, hvor byens beboere har lyst til at mødes på tværs af alder, etnicitet og social baggrund. 

Herning

103.000 kr. til FDF Sunds, som arbejder med at styrke det aktive friluftsliv blandt børn og unge. Donationen går til nyt sejl på skibet Lamprenen, så mere end 150 børn og unge igen kan få vind i håret på det store hav.

Esbjerg

250.000 kr. til Fritidsbutikken, som hjælper økonomisk trængte familier i Esbjerg, som skal have hjælp til at blive en del af foreningslivet. Donationen går til, at Fritidsbutikken nu kan tilbyde familieidræt til økonomisk trængte familier. 

250.000 kr. til modernisering af frivillighuset Vindrosen, der er tilhørssted for Esbjergs frivillige organisationer, der spiller en stor rolle i at skabe fællesskab om byens ensomme unge. Huset bliver med donationen moderniseret, og får bl.a. nye møbler og spil og meget andet.

Kolding

155.000 kr. til ’Harte i bevægelse’, som er et samarbejde mellem Harte Skole, Harte G&IF, Fritidsklubben og Harte Fritidscenter, der skal sikre mere aktivt liv blandt børn, unge og deres familier i Harte. Donationen går til en cykelbane, parkourbane og flere andre udearealsaktiviteter, som kommer hele Harte til gode. 

200.000 kr. til Vonsild Fodboldklub, der vil etablere en ny, handicapvenlig aktivitetsbane, som alle frit kan benytte. Det nye, sociale samlingspunkt vil styrke både balance, koordination, udholdenhed og kondition hos alle, der benytter banen.

Bilka OneStop Fields

125.000 kr. til Grundejerforeningen Ørestad City, som opfører kulturelle eventyrinstallationer til gavn for hele områdets brugere. Donationen går til en række eventyrinstallationer, som borgerne kan opholde sig ved, lege på eller blot nyde synet af.  

Hillerød

242.000 kr. til Hillerød Kommune, som vil etablere en Skovparkour og forhindringsbane i Præstevang skov i samarbejde mellem Campus Hillerød, Naturstyrelsen og Bevæg dig for livet. Donationen skal bl.a. bruges på etablering af bjælkebro, edderkoppenet, balancetov, ribbe og bordebænkesæt.

Sønderborg

250.000 kr. til Sønderborg Kommune, som ønsker at etablere udendørs lege- og træningsfaciliteter, som også skal være med til at skabe rammerne for motion og det sociale samvær for byens borgere. Donationen skal bruges til maskiner og materialer, herunder bl.a. balancebane, pull up station, skrå bænk, ribber, decline press mm.

A-Z Hjørring

200.000 kr. til Taarshallerne i Hjørring, som ønsker at etablere et udendørs aktivitetsanlæg, med snoede asfalt sti, som indbyder til skatere, løbehjul og anden aktivitet. Derfor skal donationen også bruges til etablering af stisystemet samt et faldunderlag.

270.000 kr. til etablering af en unik skøjtebane, der opfordrer til fysisk bevægelse og sjov for store som små. Tilbud om leg, aktiviteter, fællesskab og oplevelser sammen fremmer fællesskab og glæde.

Randers

224.000 kr. til Randers FC Fonden, som står bag et 2,5 årigt sundhedsfremmende undervisningsforløb for børn mellem 7-14 år, hvor der er fokus på sund mad og motion. Donationen går til undervisning, udarbejdelse af materiale, trænere og andet som skal hjælpe projektet i mål.  

107.000 kr. til Fjordcenteret i Randers, som arbejder med at give borgerne, socialt udsatte børn og unge i Randers naturoplevelser, ønsker at etablere en bålbytte. Derfor skal donationen bruges til etablering af bålhytten, samt en indvielsestur for ’legepatruljen’.

LØKKEFONDEN

Bilka støtter LøkkeFonden, der arbejder for at få udfordrede, unge drenge i alderen 14-25 år til at opnå en mere struktureret hverdag, en sundere livsstil og et højere fagligt niveau. Det gør de blandt andet ved en dedikeret faglig indsats i deres DrengeAkademi og ved at udfordre drengene på både selvtillid og sammenhold, når de i LøkkeFondens Challenge skal cykle 500 km på 5 dage.