Albet i Noya

Reserva brut vegansk øko

Spanien - Penedés
Lækker økologisk Cava produceret på Xarel·lo, Macabeo og Parellada druer, de er håndhøstet og gæret i 26 dage...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

Lækker økologisk Cava produceret på Xarel·lo, Macabeo og Parellada druer, de er håndhøstet og gæret i 26 dage ved 15 grader med anden-gæring i flasken på traditionel vis. Resultatet er en frisk, ren og sprød Cava med fine, raffinerede bobler og masser af charme. Aromaerne tæller både æbler, citrus, tropisk gul frugt samt brioche fra flaskelagringen, og smagen er fyldig og rund med et diskret strejf af sødme til at balancere syren. Et sikkert hit som aperitif og til festlige lejligheder, og også et fint match til fiskeretter eller de østasiatiske køkkener. Nyd den ved 6-7°C.

Om producenten


Albet i Noya var i 1972 den første vingård i Spanien til at omlægge alt arbejdet i marken til økologi. Kun 80 af deres 210 hektar er beplantet med vinstokke - de resterende 130 hektar består hovedsageligt af skov for at bevare en høj biodiversitet i området. I dag er flere af markerne også omlagt til biodynamik med forventning om, at alle 80 hektar kan dyrkes på denne måde indenfor 10-12 år - simpelthen fordi de på denne måde får de sundeste druer og i sidste ende den bedste vin.
Se mere