Salentein
Pinot Noir
Beskrivelse
Specifikationer
Beskrivelse
Druerne høstes i hånden og gærer i 7.000 liter egetanke af fransk eg. Efter gæring bliver vinen pumpet over på nye og brugte franske barriques, hvor den malolaktiske gæring finder sted. Herefter bliver vinen lagret på fadene i ti måneder, inden den – ufiltreret - bliver tappet på flaske og lagrer i yderligere seks måneder. Den færdige vin er mørk rubinrød i glasset og dufter og smager af frisk, saftig frugt med strejf af hindbær og chokolade. Server den ved 16-17°C til lyst fjerkræ, kalv, gris, pizza og ost, eller prøv at køle den til 12-14°C og nyd den til fisk.
Salentein ligger i området Valle de Uco i Argentina. Grundlæggeren af Salentein, José Galante, ønskede at bibeholde det fulde spektrum af frugtaromaer og smage gennem en elegant og skånsom fremstillingsproces. For Galante var det vigtigt, at vinen havde karakter af eg men ikke samtidig ødelagde druens karakter. Slutresultatet er meget aromatiske og koncentrerede vine med en fin garvesyretekstur og et vedvarende finish.
Om producenten
Salentein ligger i området Valle de Uco i Argentina. Grundlæggeren af Salentein, José Galante, ønskede at bibeholde det fulde spektrum af frugtaromaer og smage gennem en elegant og skånsom fremstillingsproces. For Galante var det vigtigt, at vinen havde karakter af eg men ikke samtidig ødelagde druens karakter. Slutresultatet er meget aromatiske og koncentrerede vine med en fin garvesyretekstur og et vedvarende finish.