DALGONA KAFFE MED CREMET KAFFESKUM

Skyd sommeren i gang med en forfriskende og iskold iskaffe. Skal det være lidt udover den sædvanlige iced latte, kan du kaste dig over den cremede dalgona kaffe. Her er det den cremede skum, som indeholder hele kaffesmagen kombineret med lækker sødme fra brun farin. 

Dalgona kaffen kan dog laves i forskellige varianter. Kast dig eksempelvis over den klassiske dalgona kaff emed brun farin eller vov dig ud i en matcha eller kakao variant. 

Den klassiske dalgona kaffe (1 glas)

  • 1 spsk kogende vand
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk instant kaffe
  • 1,5 dl sødmælk
  • Isterninger


Pisk kogende vand, brun farin og instant kaffe med en elpisker til det skummer op. 
Det kan tage tid, men vær tålmodig. 
Hæld sødmælk i et glas med isterninger og læg skummet ovenpå. 
Server straks med en ske og et sugerør.

Dalgona Matcha (1 glas)

  • 1 æggehvide
  • 1 tsk matcha tepulver
  • 1 tsk flormelis
  • 1,5 dl mandeldrik
  • Isterninger


Pisk æggehvide og flormelis til det bliver skummende.
Vend derefter matcha tepulver i skummet.
Hæld mandeldrik i et glas med isterninger og læg skummet ovenpå. 
Server straks med en ske og et sugerør.

Dalgona Kakao (1 glas)

  • 0,5 dl piskefløde
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1,5 dl skummetmælk
  • Isterninger


Pisk fløden til meget let skum. 
Vend kakaopulver i skummet.
Hæld skummetmælk i et glas med isterninger og læg skummet ovenpå. 
Server straks med en ske og et sugerør.

Hvor stammer dalgona kaffe fra?

Dalgona kaffe har sin oprindelse i Korea. Den er særligt kendt som "håndslået" kaffe, da den netop fremstilles ved en seriøs omgang piskning af instantkaffepulver, vand og sukker til en uimodståelig cremet konsistens. Dernæst hældes skummen over i et glas med mælk. Dalgona kaffen er særligt populær som iskaffe. 

Hvad er iskaffe og hvordan laver man iskaffe?

Iskaffe er særligt kendetegnet ved at være kold kaffe. De typiske varianter er iced latte eller iced cappucino. En iskaffe kan dog laves på flere måder og ved dalgona iskaffen piskes der kaffeskum med sukker, vand og isntantkaffe, som hældes over i et glas mælk. Med de hel traditionelle iskaffer er princippet det samme. Kaffen, typisk et espressoshot, hældes i et glas med isterninger og der tilsættes kold mælk.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om iskaffe