Loaded nachos

Lækker mexicansk ret

Nachos er en fantastisk mexikansk ret, som kan laves helt simpel eller med en masse lækkert fyld. Her får du opskriften på en luksusversion af nachos, som er loaded med smagfuldt oksekød, en skøn guacamoledip og naturligvis masser af ost.

 

Det skal du bruge:

Oksekødsblanding:

  • 700 g hakket oksekød
  • 1 dåse majs
  • 2 snackpeber
  • 2 brev Salling Taco mix
  • 2 dåser kidney bønner
  • lidt olie til stegning

 

Guacamoledip:

  • 3 modne avocadoer
  • 1 tsk spidskommen
  • Limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt

 

Nachos:

  • 500 g tortillachips
  • 280 g revet cheddarost
  • 1 glas syltede jalapenos
  • 1 bøtte cremefraiche
  • 1 glas salsa
  • friske chili
  • frisk koriander
  • 2 lime
  • chiliflager

 

Sådan gør du:

Oksekødsblanding:

Steg kød på en pande ved høj varme til det er brunet.

Tilsæt taco mix og 0,5 dl vand.

Dræn majs og bønner for vand og hæld dem i panden.

Skær snackpeber fint og kom dem med op i panden.

Steg det hele ved mellemhøj varme i ca. 10 min. 

 

Guacamole:

Tag skræl og sten fra avocadoerne og mos dem godt i en skål.

Tilsæt spidskommen og salt.

Riv hvidløg fint og tilsæt det.

Rør godt rundt og smag til med limesaft og evt. mere salt.  

Server midt på bordet i en skål.

 

Anretning:

Anret kødet rundt om skålen med guacamole.

Brug evt. et bagepapir eller sølvpapir som underlag.

Anret tortillachips rundt om kødet og drys osten på chipsene.

Smelt osten med en gasbrænder, varmepistol eller lad den være usmeltet.

Du kan også lægge chipsene på en bageplade, drysse osten ovenpå og smelte det i en ovn ved 180 grader.

Når osten er smeltet kan du brække det i stykker og anrette rundt om kødet. 

Nu skal du drysse jalapenos, frisk chili, koriander, lime skåret i både og chiliflager ud over kød og chips.

Server med et glas salsa og en bøtte cremefraiche.