Flagkage med friske bær

Pynt din kage med et flot flag

Det skal du bruge til flagkagen:

Bund:

  • 4 æg
  • 140 gram sukker
  • 2 spsk vaniljepasta
  • 100 gr kagemel
  • 1 spsk kartoffelmel (kan erstattes af kagemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 40 g mandelmel
  • Rød pastafarve

Creme:

  • 1 liter fløde
  • 5 blade husblas
  • 2 Spsk vaniljepasta
  • 250 g hvid chokolade
  • 1 bakke jordbær til pynt.

 

Sådan gør du

Creme:

Sæt husblas i blød i koldt vand.

Kog fløden op og hæld over din chokolade.

Tilføj vaniljepasta og husblas vredet for vand.

Rør i chokoladen til den er smeltet og hæld i en stor frysepose.

Læg på køl til cremen er helt kold.

Når cremen er kold, pisk så cremen luftig med en elpisker.

 

Bund:

Pisk æg, sukker og vaniljepasta til det er luftigt og lyst.

Sigt de tørre ingredienser og fold det i æggeblandingen.

Vend til sidst pastafarve i så kagen bliver farvet flot rød.

Hæld dejen i en ca. 25 cm springform med bagepapir i bunden og bag i ca. 30 minutter ved 190 grader.

Afkøl og del på langs så du får to bunde.

Brug nu 2 kageringe på ca. 20 og 16 cm og centrer dem ovenpå bunden.

Stik så kageringen ned igennem bunden og tag den midterste ring af kage væk fra kagen.

Gør det samme ved den anden bund.

Nu har du to yderste ringe af kage og to midtercirkler af kage som du skal bruge. 

 

Sæt et “sæt” bunde på et fad (Et sæt er din ring og cirkel af bund).

Fyld creme i mellemrummet imellem de 2 bunde.

Smør nu et lag creme ovenpå bundene i ca. 2 cm tykkelse.

Læg dit sidste “sæt” af bunde ovenpå og fyld mellemrummet med creme.

Smør creme i et tyndt lag på toppen af kagen.

Skær jordbær i skiver og læg på toppen så det ligner Dannebro.

Brug resten af din creme til at sprøjte et fint mønster på siden af kagen.