Brunsviger

Dej:

  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg M/L
  • 350 g hvedemel

Lun mælken til ca. 36 grader og rør gæren ud heri

Når gæren er opløst tilsætter du salt og sukker og rører det ud
Bland æg og mel i og ælt dejen sammen til den er blank og smidig

Ælt så smørret i i små terninger til dejen bliver blank
Bred dejen godt ud, med våde fingre, i en bradepande med bagepapir (ca. 18 x 30 cm)
Lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.

Remonce til den Klassiske udgave:

  • 300 g brun farin
  • 200 g smør
  • 75 g lys sirup

Remonce til den med kagecreme:

  • 1 brev kagecreme (brug 2 dl af den færdiglavede creme)
  • 150 g brun farin
  • 100 g smør
  • 30 g lys sirup

Fyld:

Smelt smør og farin i en kasserolle ved middel varme under omrøring. 

Hvis du laver fyldet med kagecreme blander du nu de to dele. 

Prik huller i dejen med våde fingre og fordel fyldet på dejen. Drys evt. med brun farin for at tilføre lidt ekstra knas.
Bag brunsvigeren midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.

Pynt evt. kagen med marcipan, flødeskum eller slik