Sytilbehør

Har du tøj, der skal lappes? En pude der skal dekoreres eller anden beklædning, der skal designes? Med det rette sytilbehør er du sikker på at nå i mål med alle dine små som store syprojekter. Opdag synåle, sytråd, fingerbøl, lapper, elastikker og andet på Bilka.dk.

Sytilbehør og alt, hvad det indebærer

Elsker du også at være kreativ og sy din egen beklædning eller dekorere diverse tekstiler i hjemmet, enten i hånden eller med din symaskine? Det kan også være, at du i ny og næ har et hul i tøjet, du skal lappe sammen? I alle tilfælde kan der være behov for sytilbehør. Så kan du få flotte resultater ud af dine kreative hobbyprojekter i din egen lille systue derhjemme.  

Her på siden finder du alverdens sytilbehør. Det gælder både de helt essentielle elementer, såsom symaskinenåle og sytråd, samt praktiske hjælpemidler med blandt andet fingerbøl, elastikker og maskeholdere. Vi har endda fine lapper med børnevenlige motiver, som du kan bruge til at reparere ungernes tøj såvel som at give det en flot makeover. 
 

Hvilken synål skal du bruge? 

Der kan være stor forskel på synåle. Derfor er det vigtigt, at du har den rette type til den syopgave, du står over for. Er du i tvivl om, hvilke synåle du har bruge for til opgaven, giver vi dig en lille hurtig guide. Dit valg af synål afhænger af tre primære faktorer: 

  • Tykkelse på stoffet 

  • Tykkelse på sytråden 

  • Tiltænkt formål 

Det er grundlæggende ret ligetil at vælge en passende synål til sytråden og omvendt. Mest af alt handler det om at bruge eksempelvis en tynd synål til tynd sytråd, hvilket også gælder den anden vej.

Men der findes flere særlige typer af synåle, hvor du bør tage stilling til, hvilket projekt du har gang i. Universalnåle passer til langt det meste, mens tvillingenåle især er velegnet til oplægning, pyntesømme, quiltning og biser. Derudover er nogle synåle skabt til specifikke tekstiler, blandt andet til når du har med særligt delikate eller robuste stoffer at gøre, såsom silke og denim. Og så er der selvfølgelig også synåle til brodering.