Perleplader

Det kræver lidt snilde, en portion tålmodighed og ikke mindst masser af kreativitet at lave perleplader. Men det kan resultere i timevis af sjov! Til det mangler du først og fremmest perler – og gerne i et væld af farver – og ikke mindst perle-/stiftplader, hvor perlerne kan sidde på.

Perleplader med flotte børnemotiver

Perler og perleplader sammen er en fantastisk form for kreativt legetøj og sjov hygge, der giver kreative sjæle i alle aldre mulighed for at skabe flotte mønstre, figurer og alt muligt andet mellem himmel og jord.  

På Bilka.dk finder du et inspirerende udvalg af perleplader fra Hama, som du eller dit barn kan bruge som underlag eller skabelon til at lave et hav af forskellige kreationer i perler. Hvad med at lave en sød lille hund, en farlig dinosaur, en kær pingvin eller måske en farverig blomst? 

 

Mini, Midi eller Maxi perler? Vælg den rette perleplade 

Vores udvalg af perleplader passer til forskellige typer og størrelser af Hama perler. Forskellen i størrelsen har betydning for både, hvor teknisk svært det er at sætte perlerne på, samt hvor lang tid det normalt tager at udfylde perlepladen. For de mindste er Maxi perlerne derfor mest oplagt, mens de større børn sagtens kan kaste sig ud i Mini perlerne. 

 

Brug din perleplade til strygeperler

Strygeperler er en god og smart måde at gemme dine perlekreationer på. Du kan for eksempel bruge dem til at lave en nøglering, dekoration på værelset eller en personlig gave. Ved at stryge perlerne på din perleplade med et almindeligt strygejern, smelter de sammen, så dit eller dit barns værk er lige til at hænge op. 

Det er dog vigtigt at stryge perlerne ved en passende temperatur til deres størrelse. Mini perler har naturligvis ikke bruge for den samme varme som Maxi perler. Læg først et stykke strygepapir eller bagepapir ovenpå perlerne, så de ikke risikerer at smelte fast på strygejernet. Du bør stryge Mini perler ved en temperatur lig uld. For Midi er det bomuld, og for Maxi er det lig linned. Brug runde og bløde bevægelser, og sørg for at komme hele vejen rundt. Så er du sikker på et flot resultat.