Lav farverige drinks til pridefesten
Lav farverige drinks til pridefesten

Pridefest

Hold en pridefest som en hyldest til mangfoldigheden. Her er ingen grund til at spare på hverken farverne eller festhumøret. Bare giv den gas med pynt i alle regnbuens farver, skru op for dansemusikken og glæd dig til et brag af en fest, der kan holdes året rundt.

Idéer til pridefesten

Når det kommer til en pridefest skal der skrues fuldt op for alle regnsbuensfarver hvad angår pynt, bordopdækning, menuen og udklædning. Find inspiration til pridefesten her på siden, og lad dig inspirere af hele farvepaletten. Du kan selvfølgelig finde alt til den farverige fest i din lokale Bilka.

Balloner

Pust balloner i alle regnbuens farver op og dæk for eksempel en hel væg med dem.

To-go mad til festen

Husk låg til to-go bægrene, hvis I skal på gaden og se eller deltage i optog - så har i lækker mad hvor end festen tager jer hen.

Farverige drikkevarer

Det tager ikke lang tid at lave en omgang farvestrålende drinks, som gæsterne får svært ved at holde fingrene fra. Skær forskelligt frugt – vindruer, ananas, jordbær, melon, blåbær og kiwi – i små stykker, læg dem lagdelt i et glas og fyld hyldeblomstsaft eller cider i. Mmmmm…

Nem og festlig borddækning

Skal det være rigtigt nemt, kan du købe færdiglavede smoothies i forskellige farver og hælde på glas med festlige sugerør. Engangs bestik og tallerkner gør det også lidt nemmere med oprydningen og kan samtidig give en masse festlige farver.

Opskrifter til pridefesten

Opskrift på regnbuesalat

Regnbuesalat er en farvestrålende ret, der er ligeså flot at se på, som den er let at lave. Helt perfekt til en Pridefest.

Tilbered farvestrålende salater i klare glas eller i to-go-bægre med farvede gafler. Vælg grøntsager med stærke farver som radiser, rød spidskål, gule cherrytomater, grønne spinatblade, rød peberfrugt og gulerødder. Du kan kombinere netop de grøntsager, du bedst kan lide, og det, der lige er i sæson. Snit grøntsager som kål meget fint, så de nemt ligger i lag med andre grøntsager, eventuelt med mandolinjern. Bland god olivenolie med æblecidereddike og smag til med salt og peber. Så har du en lækker og nem dressing til at hælde over salaterne ved servering.

Se hvordan du laver en Ginger Caipirovska (Alkoholfri)

Se med, når Mathias Daa Løfquist, Danmarksmester i Cocktails & Flair, laver en skøn Ginger Caipirovska (Alkoholfri). For selv at kunne lave den, skal du bruge.

4-5 lime bade
2 tsk rør sukker
2 cl sukkersirup 

Historien om pride

Pridefester – eller regnbuefester, som de også kaldes – handler verden over om at kæmpe for og fejre lige rettigheder uanset køn og seksuel orientering. Pride-optogene har eksisteret i over 40 år og er i dag en farvestrålende event, der hvert år trækker millioner af glade, dansende mennesker på gaden i alverdens storbyer. Datoen varierer fra by til by, men fælles for alle optog er regnbueflaget, der symboliserer mangfoldighed, og hvis farver inspirerer både dragter og pynt.