Arranger en uforglemmelig polterabend med snak og hygge
Arranger en uforglemmelig polterabend med snak og hygge

Polterabend

Overrask den kommende brud eller gom med en uforglemmelig polterabend. Om den er fuld af action eller foregår i lavt gear med masser af tid til snak og hygge, er ikke så vigtigt. Så længe det er en polterabend i hovedpersonens ånd skal det nok blive en fest.

Se alle produkter

Idéer til polterabend

Hvad skal I lave til polterabend?

En polterabend skal være sjov at være med til – både for den kommende brud (eller gom) og for de øvrige deltagere. Tænk over at lave noget, hvor alle som udgangspunkt kan være med, og ikke kun hovedpersonen. Det kunne være fysiske aktiviteter som sumobrydning, go-cart eller danseundervisning eller mindre vildt som gin-smagning eller glaspustning.

Polterabend under åben himmel

Er vejret til det, er noget af det mest fantastiske en polterabend under åben himmel. Her er plads til så mange, det skal være, og I behøver ikke bekymre jer, når I griner og snakker lidt for højt. Pak en kurv med tæpper, sandwich, bobler og snacks – og gerne lidt rigeligt af det hele, for når veninden skal giftes, skal der ikke mangle noget.

Lækkerier til hele dagen

Det er en dejlig overraskelse med masser af små lækkerier, der bliver ved med at dukke op i løbet af dagen, for eksempel delikate cupcakes med farvestrålende topping. Bare husk at uddelegere opgaverne imellem jer.

Scrapbog

Lav en scrapbog fra dagen med billeder, tekst og måske en hilsen fra alle deltagerne. Det kræver lidt ekstra, men det er det hele værd, når I kan overrækker så fint et minde til bruden.

Start med et budget for dagen

Det er en rigtig god idé at overveje, hvor meget en polterabend må koste, inden I går i gang med planlægningen. Ikke alle har ubegrænsede midler, og mange vil meget gerne kende beløbet, inden de siger ja. Og i sidste ende er det vigtigere, at så mange som muligt har råd til at deltage, end at I sidder en lille flok på en gourmetrestaurant eller i en luftballon.

Rodfrugt snacks

Rodfrugtchips er en lækkerbisken og formidable til en god drink, og så er de i øvrigt ret dekorative. Lav dem selv eller vælg den nemme løsning med en færdiglavet pose.

Bordopdækning i det fri med god stil

Kom engangsbestik af træ i brune papirsposer sammen med en serviet, og kom snacks og lækkerier i gammeldags sylteglas eller lignende. Så kan I på ingen tid dække et smukt bord i det fri - du kan naturligvis finde det hele til dagen i Bilka.

Polterabend pynt

Opskrifter til polterabend

Dittes hjemmesylt

Hotdogs er langt fra kun en mandeting – og de kan nemt laves på en lille engangsgrill i parken. Server dem med lækkert hjemmesylt, ketchup og sennep og se smilene brede sig rundt om bordet.

1,5 agurk 
4-5 rødløg 
4 dl vand
4 dl lagereddike 
4 dl sukker 
Hele peberkorn

Snit agurken i fine tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og kom dem op i et sylteglas. Gør det samme med rødløgene og kom dem ligeledes i et sylteglas. Varm vand, lagereddike og sukker op i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Fordel lagen i glassene sammen med nogle hele peberkorn. Stil glassene på køl. Kan sagtens laves et par dage i forvejen.

Dittes pølsebørd

Hjemmelavede pølsebrød gør bare hotdog'en en tand bedre – og det er endda ret nemt at lave dem.

(ca. 12-15 styks)

15 g gær
140 ml vand
1 æg, str. M/L
90 g smør, smeltet og afkølet
150 g hvedemel
150 g fuldkornsmel
1 knvsp salt
1 æg, til pensling
Sorte sesamfrø

Opløs gæren i vandet. Rør ægget i gærblandningen. Rør det afkølet og smeltede smør i og sigt mel i, og ælt dejen godt igennem – i ca. 15 min. Dejen skal slippe skålen, hvis du ælter på røremaskine. Dejen skal blive smidig, glat og du skal kunne trække i dejen uden den knækker. Spænd dejen op og kom den i en skål og dæk overfladen med film og stil dejen til hævning et lunt sted i 2-3 timer. Har du travlt, kan du anvende 30 g gær, og lad dejen hæve i 60 min. 

Når dejen har hævet, sprayer du dine hænder og bordplade med sprayfedt eller lidt neutral olie, og hælder dejen ud på bordet. Del dejen op i 12-15 boller, og spænd dejen op, og form 12-15 pølsebrød. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 45-60 min. under et rent viskestykke. Pensl pølsebrødene med et sammenpisket æg og drys med sorte sesamfrø, og bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 12-15 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Opskrift på Mojito to-go

En Mojito er skøn på alle tider af året – og ideel som en to-go-drink, hvis du skal holde fest under åben himmel.

(1 glas)

4 cl hvid rom
2 cl sukkersirup
5-6 lime
8-10 mynteblade
2 tsk. rørsukker
Danskvand

Miks alle ingredienser undtagen danskvand hjemmefra og fyld dem på glas – husk at der skal være plads til danskvand, som du først topper op med, når I er klar til at drikke Mojitoen (ellers forsvinder brusen).
 

Se hvordan Mathias laver en Mojito to-go

Se med, når den professionelle bartender Mathias Daa Løfquist laver en Mojito to-go.

Historien bag polterabend

Traditionen med at holde polterabend for den kommende brud og gom kom først for alvor til Danmark i 1980erne. Ordet polterabend er en sammentrækning af 'polter', der betyder at 'buldre, brage, larme', og 'abend', der betyder 'aften' – og det er præcis, hvad en polterabend er: En aften, eller dag, med gang i den. Der er normalt kun mænd med til gommens polterabend og kun kvinder til brudens.