Sonax
Sonax

Sonax

De prisvindende bilplejeprodukter fra SONAX er kendt for at gøre rengøringen legende let og samtidig give et overbevisende resultat. Prøv eksempelvis den testvindende SONAX Xtreme Fælg Rens Plus eller den højeffektive SONAX Xtreme Glasklar. Se det store sortiment af bilplejeprodukter fra SONAX og giv din bil en ekstra kærlig behandling.

Se alle produkter

SONAX har i mere end 60 år udviklet prisvindende produkter til vask, lakpleje og rengøring af biler, motorcykler og andre køretøjer. Til forskel fra andre mærker er alle SONAX-produkter gjort lette at anvende, så du uden anstrengelser kan holde din bil ren og pæn. Det har været medvirkende til at en del af produkterne i sortimentet har været kåret som testvindere af både specialister og i medierne.
 
Alt til rengøring af kabinen
 
Vi kender alle følelsen af at sidde i en spritny bil, hvor alt stadigvæk er helt rent og velduftende. Men faktisk kan den følelse genskabes alene med en grundig rengøring, hvor du én gang for alle får bugt med snavs og støv.
 
Snavs og pletter på bilens sæder kan nemt fjernes med SONAX Xtreme Interiør Shampoo, som blot sprayes på de berørte overflader og gnubbes ind i materialet med enten en SONAX Textil- og Læderbørste eller med en tør mikrofiberklud. Herefter skal shampoo'en have lidt tid til at virke, inden den kan tørres af med en fugtig mikrofiberklud.
 
Du vil undres over hvor stor en forskel, et støvfrit instrumentbord gør for bilens udtryk. Med SONAX Xtreme Cockpitpleje kan du både rengøre alle kunststofoverflader og samtidig tilføre et beskyttende, antistatisk lag, som er med til at holde støvet væk. 
 
Et vigtigt element i den indvendige rengøring er det klare udsyn gennem ruderne. Især af hensyn til din og andres trafiksikkerhed er det vigtigt at holde bilruderne rene og fri for fedtfingre og trafikfilm - også indvendigt. SONAX Xtreme Glasklar er et uhyre effektivt produkt, som er udviklet til at fjerne trafikfilm og andet snavs fra ruderne. Fordi det er udviklet til at være let at anvende kan du være sikker på at det ikke efterlader striber på ruden.
 
En grundig vask, forsegling og lakpleje
 
Det er ikke kun øjnene, der har gavn af at bilen står nyvasket og forseglet. Når støv og snavs sidder på bilens lak kommer der hurtigt små ridser i lakken, som på sigt kan være med til at forårsage rust og andet slidtage på bilen.
 
Hvis du sætter pris på selv at vaske din bil ved håndkraft, så kender du måske allerede de populære SONAX-produkter. De seneste år er der kommet en række nye og imponerende vaskeprodukter på markedet - ikke mindst til brug med højttryksrenser. SONAX Xtreme Rich Foam Shampoo danner ved brug med højttryksrenserens skumlanse et tykt skumlag, som løsner snavs og støv fra bilens lak, så du skånsomt kan skylle det af efter kort ventetid.
 
Biler kan også godt lide skumbad
 
Generelt er skumprodukter blevet meget populære hos bilplejeentusiaster, især fordi det er så let at arbejde med. Som en nyhed er det nu også muligt at give bilens lak en skumforsegling, der giver et beskyttende lag, som gør at snavs og støv ikke sætter sig på bilens lak. Med SONAX Xtreme Foam + Seal kan forseglingen påføres med højttryksrenserens skumlanse, for eksempel SONAX Foam Lance, og blot skylles af efter et øjebliks ventetid. Sådan en behandling holder i op til seks uger og er med til at forlænge bilens levetid.
 
Bilens fælge kan ofte være svære at få helt rene. Det skyldes støv fra bremserne, som sætter sig godt fast på især alufælge. Derfor kan du med fordel bruge den testvindende SONAX Xtreme Fælg Rens Plus, som løsner selv fastgroet bremsestøv, så det efterfølgende kan vaskes væk. Det populære fælgrens-produkt har en indbygget farveskift-effekt, som angiver hvornår den har virket og løsnet snavs og støv. Brug også gerne en SONAX Fælgbørste til at komme helt ind i krogene, inden du fortsætter vasken.
 
Brug den rigtige sprinklervæske til hver årstid
 
Mange tror fejlagtigt at sprinklervæske "bare" er sprinklervæske. Det kunne ikke være mere forkert. Om sommeren rammes forruden af insektrester og trafikfilm (blandt andet små partikler af olie, silikone og tjære fra andre trafikanter), som kræver én slags sprinklervæske at løsne og fjerne fra ruden. Om vinteren er der brug for en sprinklervæske, som for det første kan holde sig flydende ned til meget lave temperaturer, og som er i stand til at fjerne vejsalt og vintersnavs fra forruden.
 
Ingeniørerne på SONAX' laboratorie i Neuburg har brugt mange ressourcer på at udvikle sprinklervæske til sommer- og vinterbrug. I 2019 lanceredes SONAX Antifrost- og Sprinklervæske, som dokumenteret holdes frostfri ned til -20 grader celsius. Produktet blev kåret som testvinder af den danske billistorganisation FDM, og ikke uden grund; SONAX Antifrost- og Sprinklervæske holder sig nemlig frostfri og fjerner nemt vejsalt og andet snavs fra forruden uden at efterlade striber eller hinder. 
 
I 2021 er sommerudgaven blevet lanceret, og ganske som forventet fjerner den både insektrester og trafikfilm på fineste vis. Både vinter- og sommersprinklervæsken sælges i en praktisk færdigblandet fireliters-dunk, som er let at hælde fra og passer perfekt i bagagerummet, så du altid kan fylde på når det er nødvendigt.