Få god beskyttelse fra Solignum

Solignum er din effektive løsning, når du skal finde holdbar træbeskyttelse og træolie til udendørs træværk. Gennem flere generationer er de nemlig blevet stærke i at producere god kvalitet, der imødekommer mange behov. På Bilka.dk kan du blandt andet et bredt udvalg af alt fra vandbaseret og oliebaseret træbeskyttelse eller en blanding af begge dele fra netop dette kvalitetsbevidste mærke. Bliv inspireret, og få gode råd til at vedligeholde dit træværk lige her. 

SOLIGNUM SIKRER DIT TRÆ LANG HOLDBARHED

Det er vigtigt, du vedligeholder overfladen på dit udvendige træværk, hvis du gerne vil give træet en lang levetid. God beskyttelse mod regn, fugt og solens stråler er nemlig med til, at træet holder sig pænt i årevis.

Skal du derfor snart vedligeholde boligen eller hegnet, så bør du tage et kig på Solignum. De tilbyder blandt andet hybridbaseret træbeskyttelse. Det betyder, at du får det bedste fra vandbaseret og oliebaseret træbeskyttelse. Dette sikrer, at overfladen følger træets naturlige bevægelser. Desuden gør en særlig voks, at overfladen bliver ekstra afvisende overfor vand og smuds.

Ønsker du lang holdbarhed på ubehandlet træ, kan Solignum stadig være til gavn. Prøv for eksempel deres trægrunder, som mætter træværket i dybden, reducerer revnedannelse i træet og forbereder overfladen til efterfølgende slutbehandling med træbeskyttelse. Selv hvis der er tale om ældre eller vejrbidt træværk, kan Solignum træbeskyttelse sikre en dybdegående pleje. For dig betyder det en god investering, der forlænger levetiden på dit træ.

Men hvilken passer bedst til dit behov? Svaret afhænger af, om dit træ har en vandret eller en lodret overflade, om det er blevet behandlet med træbeskyttelse før, og hvilken overfladetype du ønsker.

Nedenunder kan du læse flere gode råd til at vælge den rigtige Solignum træbeskyttelse til det rigtige formål.

 

HVILKEN SOLIGNUM TRÆBESKYTTELSE SKAL DU VÆLGE?

På Bilka.dk finder du et bredt udvalg af Solignum træbeskyttelse. Det betyder også, at der er mange forskellige varianter. Træbeskyttelse fås i princippet i tre forskellige udgaver: olier, transparent og dækkende. Disse fås igen i forskellige typer, hvor du hos Solignum kan finde vandbaseret, oliebaseret og hybrid.

Skal du give træbeskyttelse til en vandret overflade i træ – for eksempel male en træterrasse – så bør du bruge en træolie som eksempelvis Solignum terrasseolie eller Solignum havemøbelolie. Hvis du vælger en dækkende træbeskyttelse, risikerer du, at træet begynder at sprække, og at træbeskyttelsen skaller af.

Ved lodrette overflader – for eksempel træfacader og hegn – kan du vælge mellem dækkende og transparent træbeskyttelse. Transparent træbeskyttelse giver et godt udsyn til træets smukke struktur samtidig med, at denne type stadig beskytter træværket. Det er dog vigtigt at have for øje, at denne type af maling beskytter træet i kortere tid. Her vil en dækkende træbeskyttelse i stedet give den mest langtidsholdbare beskyttelse.

Er dit træ ikke tidligere behandlet med træbeskyttelse, kan du frit vælge mellem en olie-, hybrid- eller vandbaseret variant fra Solignum. Er du i tvivl om træets tidligere behandlinger, så er en vandbaseret eller hybridbaseret træbeskyttelse det sikre valg, da du ka’ bruge dem på en oliebaseret træbeskyttelse.

 

SÅDAN KAN DU BEHANDLE UDVENDIGT TRÆVÆRK

Det kan være en god idé at give ubehandlet træ træbeskyttelse, da både sol, regn, kulde, frost og vind er hårdt ved træværket. Dog bør du ikke bare vælge det første træpleje, du finder, for så at gå i gang. Uanset om du maler udendørs eller indendørs, så venter dig nemlig et grundigt forarbejde.

Det er vigtigt, at træværket først er rent og fri for forvitring. Er overfladen ikke det, vil den nye maling ikke hæfte sig tilstrækkelig på underlaget. For at opnå den maksimale holdbarhed på træbeskyttelsen, skal du derfor rense overfladen for alger og belægninger af sand, skidt og snavs.

Bagefter bruger du en stålbørste eller en farveskraber til at fjerne eventuelt løstsiddende træbeskyttelse på overfladen. Når overfladen er renset og tør, lægger du en god trægrunder, så beskyttelsen går helt ind i træet. Vi anbefaler blandt andet Solignum Trægrunder 10, som mætter træværket i dybden og reducerer risikoen for revner i træet.

Når grunderen er tørret, er det tid til at påføre malingen. Hvis du maler træværket to gange, får du ofte det pæneste og mest holdbare resultat. Brug en god og bred pensel, der holder på malingen. Er dit pæne hegn tidligere blevet behandlet med træbeskyttelse, og fejler det ikke noget? Så skal du blot påføre ny træbeskyttelse oven på det gamle.

Ved at vedligeholde dit træværk på denne måde følger der mange fordele med. Ikke alene får din have et pænt resultat. Du sparer også på naturens ressourcer. For jo længere tid, der går, før dit udvendige træværk skal skiftes, jo bedre. Dermed er du med til at sikre, at verden fælder færre træer. Og det er muligt med Solignum.