Premium heat brændsel

Briketter og brænde fås i rigtig mange varianter, og for brænde kan du oftest vælge mellem enten luft- eller ovntørret. I Premium Heat serien finder du altid kun det bedste brændsel til din brændeovn, som er udvalgt ud fra særlige kriterier, så du altid er sikker på at få brænde, træpiller eller -briketter af en høj og ensartet kvalitet.

Se hele udvalget nedenfor og læs mere om vores Premium Heat brænde, træbriketter og træpiller her på siden.

Premium Heat ovntørret pejsebrænde

Hvis du vil have brænde, der kan lægges i brændeovnen straks efter levering skal du vælge ovntørret pejsebrænde. Dit Premium Heat ovntørrede pejsebrænde tørres i store ovne direkte i brændetårnet straks efter at træet er fældet og kløvet. Her tørres brændet ned til en fugtighed på ca. 18-20% og er dermed klar til brug i din brændeovn med det samme. Den lave fugtighed vil dels gøre at brændet er lettere at få ild i, men også sikre en renere afbrænding, som er mere skånsom for din brændeovn.

Premium Heat briketter

I Premium Heat serien finder du også lyse træbriketter, som nogle også kalder en RUF-briket pga. den påtrykte skrift på mange af briketterne. RUF er dog blot en betegnelse for den maskine, der typisk bruges til at presse briketten og har intet at gøre med kvalitet eller sammensætning.

En lys træbriket består af sammenpresset savsmuld, som oftest er et overskudsprodukt fra savværker eller møbelproduktion. Fordelen ved briketter er den høje brændværdi, som i modsætning til pejsebrænde, ikke er bestemt af, hvilken træsort briketten er presset af. Brændværdien i brændsel bestemmes af vedtætheden, som er et udtryk for, hvor ”tæt” materialet ligger og i en briket presses det det hele yderligere sammen og dermed bliver vedtætheden og brændværdien særlig høj.

Premium Heat briketter køber vi hos nogle få udvalgte fabrikker, for at sikre dig en ensartet og høj kvalitet. Samtidig får vi jævnligt foretaget kvalitetskontrol på førende laboratorier, så du altid er sikret briketter med en høj brændværdi, som udelukkende er produceret af rent, sammenpresset savsmuld.

Hvad skal man vælge

Nogle kan bedst lide ovntørret brænde, mens andre hellere vil have briketter. I bund og grund er det en smagssag for begge produkter har fordele og ulemper.

Briketter er billigt brændsel med en høj brændværdi, men selv om de er godt sammenpressede og pakket skånsomt, så kan man aldrig undgå at de støver. Hvis du har en brændeovn med en glasrude, har det traditionelle brændestykke dog mere charme end en træbriket. Omvendt har mange træsorter en lavere brændværdi end træbriketter.

Premium Heat træpiller

Vi ved at det er en tillidssag at købe træpiller, og derfor er vi stolte over at føre et produkt som Premium Heat træpiller i vores sortiment. Premium Heat træpiller er produceret i Danmark og er både ENplus A1 og DINplus certificerede, så de lever op til både de europæiske og globale standarder for træpiller til privatbrug.

Hvis du gerne vil teste kvaliteten, inden du køber hele paller, kan du for et mindre beløb bestille en testpakke med to sække i enten 6 eller 8 mm. 

Hvad skal man se efter når man køber træpiller?

Når du køber træpiller anbefaler vi at man ser efter 3 nøgletal:

1: Brændværdi

Brændværdien er et udtryk for, hvor meget energi træpillerne afgiver ved forbrænding og dermed, hvor meget varme du får ud af dine træpiller. Jo højere denne værdi er, jo mere varme vil du få ud af træpillerne.

2: Askeindhold

Askeindholdet fortæller, hvor meget aske der efterlades ved forbrænding. Hvis du har et træpillefyr eller en træpilleovn, så ved du, at det er vigtigt løbende at holde det rent og få fjernet overskydende aske. Når du køber træpiller med et lavt askeindhold, får du mere forbrænding for pengene og mindre aske og dermed letter det også rengøringen.

3: Askesmeltespunktet

Det sidste vigtige nøgletal for træpiller er askesmeltepunktet. Dette tal fortæller, ved hvilken temperatur asken begynder at smelte, og hvis dette sker, så danner asken slagger i din træpilleovn. Slagger er noget af det værste, der kan forekomme og kan direkte ødelægge din træpilleovn, så derfor er det vigtigt at dette tal er så højt som muligt. Typisk anbefaler man et askesmeltepunkt på over 1200 grader.