Barbie dukker

Barbie dukker har eksisteret siden 1959 og har gennem årene været populære hos mange generationer af børn. Du kan finde flere figurer i Barbie-serien som f.eks. Ken og Barbies mindre søstre. Dukkerne kan klædes ud i forskellige outfits og igen inspirere til nye og spændende rollelege.

Barbie - et univers hvor alt kan ske

Dit barn kan selv bestemme, hvad Barbie interesserer sig for og bruger sin tid på. Er hun en hestepige, der elsker at ride med sine venner i naturen? Så er en hest et oplagt valg. Skal der lidt flere hestekræfter til, end hvad en dressurhest kan diske op med, så må du investere i en bil, fx den lynhurtige Fiat 500. 

Lad dit barn bruge sin fantasi og dyrk rollelege med en barbiedukke. Her kan barnet efterligne de voksne og drømme sig ind i et univers, hvor alt kan ske. Sociale relationer og egenskaber afprøves og efterlignes i form af en dukke og hendes venner.

Barbie - hvordan startede det?

Barbie blev lanceret i 1959 af Mattel inc., en amerikansk legetøjsproducent. Barbiedukken er fremstillet efter inspiration fra Bild Lilli, en tysk dukke, udformet som en voksen. Idéen til Barbie opstod i Ruth Handlers hoved, da hun overværede hendes datter give sine papirsdukker voksenroller.

I 1950'ernes Amerika var dukker kun udformet i som børn, og Ruth Handler så hurtigt at der var muligheder i at fremstille dukker udformet som voksne. Barbie har fået sin navn efter Ruth Handlers datter Barbara, og Ken er opkaldt efter sønnen Kenneth. Stadig i dag, over 50 år efter Barbie blev lanceret, er hun en populær figur i børnenes verden. Hun er i dag ikke kun en dukke, men er også del af spil, film og bøger.

Velkommen til Barbies univers

Med Barbie er det muligt at skabe en hel verden med biler, stalde, fester og alt, hvad der ellers hører til. Leg med Barbie dukker sætter gang i børnenes fantasi og inviterer til rollelege, da de kan spille de forskellige figurers roller. Din Barbie kan pynte sig i de største balkjoler og i de nyeste, fashionable sæt med fine, høje hæle.

Du kan købe en lang række tilbehør til Barbie, så det er muligt at klæde dukkerne moderigtigt på, hvad enten de skal til skolebal eller en tur i hestestalden. Du kan også holde et eventyrligt bryllup med hvide kjoler, feer og magi.