Vacqueyras er en vild Rhône vin

Velkommen til vores udvalg af vin fra Vacqueyras. Har du oftest kigget i retning af Châteauneuf du Pape, når du har valgt blandt Rhône vine? Måske er det på tide, at du overvejer Vacqueyras vin. Opdag Bilka.dk’s udvalg af spændende vin fra Vacqueyras herunder.

Derfor bør du prøve Vacqueyras vin

Du har måske allerede prøvet vin fra Côtes du Rhône? Vacqueyras er et område i den sydlige del af den anerkendte franske vinregion. Her kan du opleve flere ligheder med de nærliggende områder som Gigondas og Châteauneuf du Pape. Du vil dog ikke få en identisk vin, der på alle punkter ligner sine naboer. Vacqueyras vin kan både byde dig på rødvin, hvidvin og rosé. Det er dog rødvinen, som du især bør overveje Vacqueyras for.

Vi kan anbefale Vacqueyras vin, hvis du er til:

  • Kraftfuld og rustik rødvin
  • Mørk og fyldig vin
  • Krydret og pebret smag

Det er med andre ord en vild og intens smagsoplevelse, som der ligger og venter dig, hvis du er nysgerrig efter vin fra Vacqueyras. På samme facon som i Châteauneuf du Pape er Grenache druen det centrale element i den lokale rødvin. Derudover kan din rødvin fra Vacqueyras ofte indeholde blandt andet Syrah og Mourvedre. Resultatet er en intens rødvin, der bringer en flot robusthed og grovhed på banen.

Hold en mesterlig middag med Vacqueyras 

Du ved at du kan forvente en intens og uhæmmet rødvin, hvis du vælger Vacqueyras vin. Måske er du dog i tvivl om hvilke retter, der passer godt til din vin. Bilka.dk giver dig nogle hurtige inspirationstips, så du kan levere en fornem middag med Vacqueyras i rødvinsglasset. Den krydrede og intense smag giver nogle oplagte muligheder.

Vacqueyras vin er en rigtig kødvin. Marineret grillkød og rødt kød er en flot partner, hvor blandt andet en saftig entrecôte kan være ret så velsmagende til. Du kan med fordel benytte dig af vores guide “Sådan vælger du den rigtige vin” næste gang du har inviteret på middag. Dermed kan det måske blive lidt lettere for dig at navigere rundt i den store vinverden.