Rueda er Spaniens hvidvinseksperter

Er du tørstig efter spansk hvidvin? Så er vin fra Rueda et godt valg for dig. Lad sanserne skylle over dig og prøv en kompleks vin, der kan skabe en festlig smagsoplevelse på dine smagsløg. Vælg en charmerende Rueda vin fra Spanien på Bilka.dk.

Hvad kendetegner Rueda vin?

Rueda er et område i Castilla y León, hvor du kan opdage friske vine, der bærer præg af det koldere klima. Du bør specielt tage Rueda i betragtning på grund af sine hvidvine, der primært består af Verdejo druen, der kan bidrage med en særlig karakter og rig smag, som du kan have svært ved at finde i andre spanske hvidvinsdruer. Oftest bliver det blandet med Sauvignon Blanc. Vi anbefaler Rueda vin, hvis du er på udkig efter:

  • Karakterrig hvidvin
  • Frisk og frugtig vin
  • Tør spansk hvidvin

Drikker du din Verdejo vin ung, kan du opleve en flot aroma af urter. Over tid udvikler duften sig til noter af honning, pære og nødder. Du kan også opdage rødvine fra Rueda, der blandt andet deler flere ligheder med Ribera del Duero vine, der også kommer fra Castilla y León regionen. Her kan du nyde rødvin med blandt andet Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot og Garnacha.

Sådan kan du servere din Rueda hvidvin

Vi giver dig inspiration til at finde de bedste retter, som du kan nyde din hvidvin til. Rueda hvidvin er som nævnt kendetegnet ved den rige aroma og en dejlig friskhed, der er forårsaget af den markante syrlighed. Du kan med fordel nyde det som en kølig sommervin, hvor især skaldyr, fisk og salater er en god følgesvend. Her kan du blandt vælge muslinger og østers, samt intense elementer som rå løg, dild, og aioli. 

På Bilka.dk kan du finde et bredt udvalg af hvidvine fra verden over. Vinen kan variere en del, da du sjældent kan finde to vine, der er helt ens. I vores guide til valg af hvidvin til mad, kan du enten sammenligne vores anbefalinger med din foretrukne vin, eller du kan lade din planlagte middag styre dit valg af vin.