Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved festlige lejligheder som aperitif eller til maden. Du finder vores spændede udvalg af bobler her på siden.

 

Mousserende vine

Der er vinregioner verden over, som producerer mousserende vin. Denne guide vil gennemgå de syv mest almindelige typer af mousserende vin samt regionerne hvor disse produceres.

Sådan vælger du en mousserende vin

Er du i tvivl om hvilken mousserende vin du skal vælge til dine gæster? Her kan du læse meget mere om mousserende vine.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde: méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden eller Méthode Classique, hvilket vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine har gæret en enkelt gang og er herefter blevet tilsat kulsyre.