Champagne

Champagne er, for de fleste, lig med fest, luksus og kvalitetsvin. Boblerne i en Champagne stammer fra andengæringen i flasken. Denne form for andengæring, bliver kaldt for Champagne metoden - det korrekte navn er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten.

Champagne kommer fra Champagne distriktet i Frankrig, lige omkring Reims. De har eneret på navnet, så står der Champagne på etiketten, kan være ganske sikker på, at det er en ægte Champagne.

Champagne kan fås i 3 forskellige smagstyper

Brut - Dette er en tør Champagne, som kan serveres til næsten alt, på alle tidspunkter af døgnet.

Demi sec - Dette er en halvsød Champagne, som passer utrolig godt til lette salater, sommerinspirerede retter og naturligvis som aperitif.

Rosé - Når rosévin er mousserende, bliver den lavet af både grønne og blå druer. Rosévin der ikke er mousserende, bliver kun lavet af blå druer. En rosé Champagne kan både fås som brut og demi sec.