Værd at vide om Petit Verdot

En drue der er høj på alkohol og garvesyre

Petit Verdot druen er oprindelig fra Bordeaux-regionen, og den mørklødede drue viser sig ofte at være en udfordring for vingårdene. Med sin tidlige knopskydning og sene modning, er Petit Verdot meget modtagelig for kølige forår og tidlige vinter, hvilket gør den en smule vanskelig at dyrke.

Når drue opnår den helt rigtige modning, producerer den vine, der er fyldige og rige på garvesyre og farve. Dog er Petit Verdot bedst kendt som en del af den populære blandingsdrue i Bordeaux-vine, og er i dag kun vokset sporadisk i regionen.

Fremtiden ser lys og helt anderledes ud for Petit Verdot , da nye vinavlere i f.eks. Mexico og Argentina er begyndt at dyrke druen i deres varmere klimaer. Dette gælder blandt andet Hans Backhoff Petit Verdot fra Mexico og den meget populære Mendoza blanding fra Argentina.

Rene Petit Verdot vine spænder vidt fra mørke frugter til mineraler og sort peber. Duften er intens med noter af vanilje, let røget, krydderier og læder. Petit Verdot kan både være super gode og meget lidt gode, så hold øje med de gode årgange, for de kan have en høj kvalitet og give en stor smagsoplevelse.

Oprindelse Bordeaux, Frankrig.

 

Artiklen er udlånt fra Vivino

Guides til røde druer

Se vores udvalg af vin