Værd at vide om Gamay

En drue med skrøbelig drue med fantastisk smag

Gamay er en rød drue, der anvendes til fremstilling af rødvine i hele verden, men anvendes især i Beaujolais-regionen i Frankrig.

Gamay har sin oprindelse fra Bourgogne regionen, men i slutningen af 1300-tallet vælger hertugen af Bourgogne, Philip Den Dristige, helt at forbyde Gamay druen i Bourgogne og bekendtgjorde desuden at alle eksisterende Gamay stokke skulle rykkes op med rode. Han var bekymret for, om Gamay var begyndt at udkonkurrere hans personlige favoritdrue, Pinot Noir.

Gamay druen er nem at få til at vokse og planten producerer store mængder af frugt, og med den store produktion, kan vinens kvalitet falde. Derfor vælger mange af de regioner, der bruger Gamay druen, at fortynde vinstokkene, for at sikre en intens druesmag. Gamay blandes sjældent med andre druer, da dens smag og aroma er skrøbelig af natur og har derfor en tendens til at forsvinde og tabe dens unikke druekvaliteter ved blanding med andre druer.

Gamay har en tendens til at være noget skarp og syrlig som helt ung, men dette reduceres efter kort lagring på flaske.

Guides til røde druer

Se vores udvalg af vin