Værd at vide om Chardonnay

En drue med fantastisk balance mellem frugt og syre

Hvis Chardonnay var en person, ville hun være en diplomat. Da druen ikke i sig selv har en vis smag, udvinder den sin aroma fra det område, druen kommer fra. En Chardonnay kan smage meget forskelligt, lige fra ren og pikant, til en smøragtig, rig og eg-alderen smag. Det er også den mest plantede og (heldigvis) mest populære hvide drue i verden. For nogle, er Chardonnay nærmest synonym med hvidvin.

Chardonnay er også den mest almindelige drue indenfor Champagne og den italienske tilsvarende Franciacorta. Med en fantastisk balance mellem frugt, syre og tekstur, går Chardonnay godt med alt, lige fra fisk og fjerkræ til oste og krydret mad.

Som med andre druer, har vinfremstillingen (med eller uden eg) og modenhed meget at gøre med smagen. En meget moden Chardonnay vil udstille smag af tropiske frugter som ananas, guava og mango. En knap så moden Chardonnay minder mere om grønne æble og citron smag.

Oprindelse Bourgogne, Frankrig.

 

Artiklen er udlånt fra Vivino

Se vores udvalg af vin