Værd at vide om Cabernet Franc

Lær mere om Cabernet Franc sorten

Som en af de ældste og vigtigste sorter i Bordeaux familien, står Cabernet Franc ofte i skyggen af sit afkom, Cabernet Sauvignon. Måske fordi den oftest smages sammen med Cabernet Sauvignon og Merlot som er den berømte Bordeaux blandinger, en blanding der siges at udnytte druens tiltrækningskraft; Baron Philippe de Rothschild s Mouton Cadet Bordeaux Rouge er et glimrende eksempel. Cabernet Sauvignon er mørkere, dybere og har et højere indhold af garvesyre, mens Carbernet Franc er mere elegant. Ønsker man at nyde en ren Cabernet Franc vin, producerer de dem velsmagende i kølige og udfordrende områder, såsom Washington (USA) og Long Island (New Zealand).

Den italienske version af Cabernet Franc, bliver som regel dyrket i Toscana og nordpå, hvor de er kendt for mere modne, rige og sofistikerede vine.

Oprindelse Bordeaux, Frankrig.

 

Artiklen er udlånt fra Vivino

Guides til røde druer

Se vores udvalg af vine