Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 

100 produkter
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
92 point i Wine Enthusiast
806 kr.
Spanien - DO Cava, Penedes, Cataluña
54,50 kr. /fl. 64,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Spanien - Empordà DO, Cataluña
59 kr. /fl. 74,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
90/100 i Wine Spectator
249 kr. /fl. 297,67 kr.
Frankrig - Champagne AOC
249 kr. /fl. 297,67 kr.
Fås kun online
Frankrig - 12.5% - 150cl
91/100 i Wine Spectator
90/100 i Wine Enthusiast
830,45 kr. 977 kr.
Frankrig - Champagne
5 stjerner Magasinet Status
269 kr. /fl. 329 kr.
Frankrig - Champagne AOC
219 kr. /fl. 279,67 kr.
Frankrig - Alsace AOC
75 kr. /fl. 114,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
198,67 kr. /fl.
Sælges á 6.0 fl.
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
446 kr.
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
326 kr.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.