Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 

100 produkter
Fås kun online
Frankrig - Languedoc-Roussillon AOC
59 kr. /fl. 125 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
999 kr. /fl. 1.349 kr.
Fås kun online
Frankrig - 12.5% - 150cl
91/100 i Wine Spectator
90/100 i Wine Enthusiast
830,45 kr. 977 kr.
Fås kun online
Frankrig - 12.5% - 75cl
91/100 i Wine Spectator
91/100 i Wine Enthusiast
2.404,65 kr. 2.829 kr.
Spanien - Lleida, Penedès
59 kr. /fl. 94,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Fås kun online
Spanien - Cava DO, Penedès
129 kr. /æske 275 kr.
Spanien - Cava DO, Catalunya
59 kr. /fl. 104,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
169 kr. /fl. 198,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
169 kr. /fl. 198,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Italien - Treviso DOC, Veneto
59 kr. /fl. 88,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Australien - South Australia
74,67 kr. /fl.
Sælges á 6.0 fl.
Italien - Prosecco DOC, Veneto
64,67 kr. /fl.
Sælges á 6.0 fl.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.