Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 
145 produkter
Frankrig - Champagne AOC - 150 cl
1.068,75 kr. 1.425 kr.
Frankrig - Champagne AOC
336,75 kr./æske 449 kr.
Sælges á 3 æsker
Australien - South Australia
39 kr./fl.
Sælges á 6 fl.
Frankrig - Champagne AOC
175 kr./fl. 199 kr.
Sælges á 6 fl.
Frankrig - Champagne AOC
175 kr./fl. 199 kr.
Sælges á 6 fl.
Australien - Eden Valley
99 kr./fl. 149 kr.
Sælges á 6 fl.
Italien - Piemonte
62,95 kr./fl. 77 kr.
Sælges á 6 fl.
Frankrig - Alsace AOC
99 kr./fl.
Sælges á 6 fl.
Italien - Acqui
72,50 kr./fl. 115 kr.
Sælges á 6 fl.
Italien - Veneto
60 kr./fl.
Sælges á 6 fl.
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
92 point i Wine Enthusiast
621 kr.
Spanien - DO Cava, Penedes, Cataluña
62 kr./fl. 65 kr.
Sælges á 6 fl.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.

Tilpas udvalget
×
Pris (kr)
Druesort
Land