Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 

147 produkter
Italien - Acqui
59 kr./fl. 115 kr.
Sælges á 6 fl.
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
92 point i Wine Enthusiast
813 kr.
Frankrig - Champagne AOC
269 kr.
Frankrig - Alsace AOC
59,50 kr./fl. 99 kr.
Sælges á 6 fl.
Italien - Prosecco DOC, Veneto
50 kr./fl. 60 kr.
Sælges á 6 fl.
Spanien - DO Cava, Penedes, Cataluña
62,50 kr./fl. 65 kr.
Sælges á 6 fl.
Italien - Veneto, Asolo DOCG - 150 cl
141,75 kr. 189 kr.
Frankrig - Champagne AOC - 150 cl
1.068,75 kr. 1.425 kr.
Fås kun online
3.149 kr. 3.319 kr.
Fås kun online
659 kr. 737 kr.
Fås kun online
569 kr. 633 kr.
Fås kun online
2.459 kr. 2.732 kr.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.

Tilpas udvalget
×
Pris (kr)
Druesort
Land