Kølige sommervine

Din vinmand hjælper dig med sommerens vin

GØR SOM SYDPÅ…

De fleste tænker ikke over det. Det kommer helt af sig selv, så snart solen og varmen vender tilbage til Danmark. Straks springer vi over i supermarkedets afdeling for hvidvine og rosé. Rødvinen glemmer vi alt om. Den får lov at ligge på hylden og samle støv, til kulden og det kedelige vejr vender tilbage.
Men hvorfor egentlig holde sig fra rødvin, når det nu smager så godt? Rejser man lidt længere syd på, er der ingen, der opgiver deres rødvin, bare fordi solen skinner. Med alle de solskinstimer ville det også blive en rum tid. Her har man alle tider forstået, at rødvinen gør sig absolut lige så godt i sommervarmen. Det kræver bare en lettere og køligere vin.

PERFEKTE SOMMERVINE - OGSÅ DE RØDE!

Har du først overgivet dig til tanken om, at rødvine ikke kun kan nydes i vinterhalvåret, skal du selvfølgelig også vide, hvad du skal gå efter. Billedet til venstre viser eksempler på vine, der har det godt afkølede. Først en rosé fra Portugal som godt må være rigtig kold. Derefter en frisk, italiensk hvidvin og en rød dessertvin, også fra Italien, som har det rigtig godt ved en temperatur på 8-10°C. Endelig to rødvine som både kan serveres kølige (10-12°C) og lidt lunere (14-15°C), alt efter vejret og den mad, som de skal nydes sammen med. Vinene nederst på siden kan alle serveres fra 14°C til 16-18°C.

Opbevar vinen i køleskab, og tag den ud, så temperaturen når den ønskede temparatur fra de ca. 5°C, der er i køleskabet. Regn med at vinen stiger omking 2°C på 10 minutter, når den står ved stuetemperatur.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse