5 populære druer og høstsæson

Læs om 5 populære druer og om hvornår og hvordan de forskellige høstes

Mange faktorer gør sig gældende for vinens karakteristika!
Bortset fra geografi og viden om at dyrke druer, er den næste vigtige beslutning i en vinfremstillingsproces hvornår vindruerne er klar til at blive høstet. Her må vinproducenten bruge sin erfaring og sunde fornuft, da det kan få store konsekvenser hvis druerne ikke høstes på det helt rigtige tidspunkt. Overvågning af druerne og det antal der tørres på vinstokken, har en direkte indvirkning på sukkerindholdet, som definerer mange karakteristika for vinen, især alkoholprocenten.

Hvilke druer er de mest populære?
I dag er rødvin mere populær end hvidvin. Blandt verdens bedste druer er det også de fem, der producerer størstedelen af vine i verden. Disse omfatter, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Chardonnay og Riesling.

Hvilke lande producerer vin af disse druer?
De tre lande, der producerer de fleste af disse vine er Frankrig, Italien og Spanien, som besidder de bedste betingelser for dyrkning, kendt som terroir. Der er individuelle forskelle i timingen af den følsomme høst, men en fælles faktor for alle der foretager beslutningen om at høste, er at sikre det er det helt rigtige tidspunkt, hvor druen er på sit højeste i form af farve, aroma og smag.

Se også vores store drue-guide, hvor du kan læse mere om den enkelte drue.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse