Mourvèdre

Mørke bær, peber og blomster

Mourvèdre er en typisk Middelhavsdrue, der oprindeligt stammer fra det nordlige Spanien, hvor den kaldes Monastrell og Mataro i Sydaustralien. Den modner meget sent, ofte først i begyndelsen af oktober, og er vanskelig at dyrke da den kræver masser af sol og varme, og samtidig tåler den ikke tørke. Den er meget følsom over for vind, der kan blæse bladene af vinstokkene og dermed reducere fotosyntesen.

Mourvèdre anvendes oftest som en blandingsvin og til at skabe rimeligt holdbare rosévine.

Mourvèdre druen giver mørke, stramt strukturerede, meget tannin- og syrerige vine, der kan virke rå og uciviliserede som unge. Indtrykket forstærkes af de karakteristiske aromaer, der er vilde og animalske, men samtidig vidunderligt parfumerede af mørke bær og blomster. Efter nogle års lagring bliver de mere komplekse med krydrede toner af tobaksblade, træbark, læder, jord, svampe og fyrnåle. Med sit høje indhold af antioxydanter er Mourvèdre den perfekte blandingspartner til Châteauneuf du Pape hvor Grenache og Syrah udgør største delen af druesammensætningen, som den uden at overdøve kan tilføre både farve, tannin og syre og dermed holdbarhed. Mourvèdre vine har særdeles godt af at blive dekanteret.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse