Merlot

Hindbær, sorte kirsebær, blomme, grafit, cedertræ, tobak og vanille.

Kendt som Cabernet Sauvignons bedre halvdel, er druen blød, fyldig og nem at dyrke, hvilke gør Merlot til en af verdens mest plantede druer. Denne lille blommefarvet drue, udgår en skøn blanding sammen med Cebernet Sauvignons mørke og syrerige egenskaber, da Merlot er mere frugtig og blød.

Merlot har tidligere været udfordret på popularitet og efterspørgsel, og det skyldes blandt andet filmen ”Sideways”, hvor Paul Giamatti’s karakter udbryder, "Jeg drikker ikke f…… Merlot!" Den kulturelle effekt fra denne var temmelig heftig, og de følgende år faldt salget af Merlot med 2 procent, hvorimod Pinot Noirs steg med 16 procent.

Ovenstående er kendt som Sideways Effekten, og selvom Merlot’s omdømme har lidt betydeligt under dette, er folk kommet sig over det, og mange nyder igen at drikke den let drikkelige vin. Når klimaet er varmt som i Californien, skabes der en lidt mere frugtig og blød Merlot, i modsætning til det svingede klima i Bordeaux, som giver en mere intense og mørk vin.

Frankrig   Oprindelse Bordeaux, Frankrig.

 

 

Artiklen er udlånt fra Vivino

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse