Prosecco

Citrus, mousserende, let blomstret og sprød

Prosecco er navnet på både en drue og en region i Veneto i Italien. Afhængigt af klassificering, vil Prosecco somme tider være at finde, under druenavnet Glera.

Kort sagt, hvis du har en flaske Prosecco fra Veneto, der er klassificeret som DOC eller DOCG, kan du kalde det en Prosecco. Er druen dyrket på den anden side af gaden eller en anden region, må den ikke længere kaldes Prosecco, grundet kommercielt beskyttende grunde. Her vil druen så blive kaldt Glera.

Prosecco er fremstillet ved anvendelse af en tank, som i modsætning til Champagne, ikke indebærer en anden gæring. Det sikrer at Proseccoen får en frisk og frugtagtig stil, versus den mere dramatisk sprøde stil Champagne har.

Boblerne i Prosecco varierer fra den semi-mousserende stil Frizzante, til den fuldt mousserende Spumante. Sukkerniveauerne varierer også, og ganske overraskende er Extra Dry faktisk den der indeholder mest sukker, derefter kommer Dry og endelig Brut, som er den tørreste i flokken.

Prosecco har en citrus og let blomstret smag og aroma.

Frankrig   Oprindelse Veneto, Italien.

 

 

Artiklen er udlånt fra Vivino

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse