Pinot Grigio

Citrus, pære, melon og tør

Pinot Grigio er den italienske betegnelse for den franske Pinot Gris drue. Navnene bruges ofte i flæng, men vinene er forskellige i stil og karakter, ligesom de fleste druer, der er så bredt plantet.

Mange vinkendere mener at Pinot Grigio er et produkt af masseproducerede, kommercielle, intetsigende vine og generelt en temmelig ubemærket oplevelse. Dette kan man mene, er en urimelig etiket at give den; dog kommer mange vine fra Pinot Grigios druen ud, som en neutral, bitter og smagssvag vin.

Generelt er den italienske Pinot Grigios en frisk og billig vin, hvilket også er grunden til de er egnede til massemarkedet. Men det er også muligt, at finde italienske Pinot Grigio vine, der overskygger druens sande karakterer.

I sådanne tilfælde, er vinene forholdsvis rige med medium syrlighed og smag og aroma af citrus, pære og melon. Selvom vinene er hvide, er druen faktisk let pink.

Frankrig   Oprindelse Alsace, Frankrig.

 

 

Artiklen er udlånt fra Vivino

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse