Brandy

Brandy, som er en forkortelse for brændevin, findes i mere eller mindre alle vinproducerende lande. Brandy er en betegnelse for destillater, som i minimum et halvt år har lagret på træfade. Se vores spændende udvalg online på siden her.

Tilbage til brandy og cognac >

19 produkter
Italien - 38% - 70 cl
189 kr. /fl.
Frankrig - 36% - 70 cl
89,95 kr. /fl.
Fås kun online
Grækenland - 38% - 70cl
189 kr.
Fås kun online
Spanien - 40% - 70cl
274 kr.
Fås kun online
Spanien - 40% - 100cl
206 kr.
Spanien - 36% - 70 cl
129,95 kr.
Fås kun online
Spanien - 36% - 70cl
137 kr.
Fås kun online
Frankrig - 36% - 70cl
137 kr.
Fås kun online
Spanien - 38% - 70cl
171 kr.
Fås kun online
Spanien - 40% - 70cl
360 kr.
Fås kun online
Spanien - 40% - 70cl
291 kr.
Fås kun online
Italien - 40% - 70cl
274 kr.

Generelt om brandy

Ordet brandy stammer fra ”brandewijn”, som er et hollandsk ord. Ordet svarer til det vi på dansk kalder brændevin og som kort sagt betyder brændt vin. Brændevin er et udtryk som sjældent bruges i dag, og derfor omtaler man denne kategori af spiritus som værende ”brandy”. Frankrig er kendt for at producere brandy, men er langt fra det eneste land som beskæftiger sig med dette produkt. Produktet produceres nemlig også i mange andre lande, og i de vinproducerede lande bliver produktet produceret på basis af druer – men indeholder dog også både grøntsager samt frugter.

Fremstillingen af brandy

Brandy er, ligesom grappa, rester fra vinproduktionen, og fremstilles typisk af råvarerne - skaller, kerner og stilke fra druerne - som ikke skulle bruges til den færdige produktion af vin. Dette kommer også til udtryk i den tørre og ”tarvelige” drink, som derefter gennemgår en lagringsproces og dermed forfines.

Fremstillingsprocessen af dette produkt går overordnet ud på, at destillere vin eller frugt og hernæst lagre alkoholen i forskellige egetræsfade. På trods af den typiske fremstillingsmåde, så er de mange brandys meget forskellige. Disse forskelle afspejler sig i klimaet, frugterne, jordbunden, blandingen samt de enkelte specifikke produktionsmetoder. Det er disse forskelle, som giver hver brandy en unik smag samt stil.

Kvalitet og luksus

Som udgangspunkt fremstilles brandy i alle de lande, som producerer vin. Kvaliteten af brandy afhænger af destilleringen, det vil sige kvaliteten af vinresterne, lagringsprocessen og de aromaer, der tilsættes med henblik på at skabe smag og farve. Det brandy, som går under betegnelsen ”luksus brandy”, destilleres ofte på surt og ungt vin, hvilket giver den mest gennemtrængende frugtduft og smag. Luksus samt den høje kvalitet opnås ikke udelukkende ved længere lagring. Det opnås også, hvis man blander spiritus af forskellig, smag, alder og duft. Overordnet set har de fleste brandyer en alkoholprocent liggende på 38-45%.

Drinks med brandy

Herunder ses eksempler på drinks med brandy som ingrediens:

Brandy Alexander er en kombination af ingredienserne kakaolikør, piskefløde og isterninger. Drinken pyntes ofte med lidt musketnød på toppen som et sidste pift.

Brandy Sour er en frisk og syrlig drink. Her mixes brandy, Rose’s lime, angosturabitter og Sprite til en lækker drink, som typisk serveres med en skive citron og nydes en varm sommeraften.