Julevine

Vi har forsøgt at gøre det nemt for dig at finde den rette vin til julefrokosten og julemiddagen. Derfor har vi her samlet dette års julevine af både fyldige rødvine, sprudlende bobler og lækker Gløgg. Se Bilka.dk’s udvalg af julevin herunder og kom i rigtig julestemning.

Skru op for julehyggen med julevin

Du tænker måske: Hvad kendetegner en rigtig julevin? Fællestræk for en rødvin, som er oplagt til julemaden og de koldere tider, er de mere kraftige og krydrede varianter. Her kan du blandt andet overveje den italienske Amarone, der er et populært valg blandt mange danskere. Her på siden kan du vælge mellem en række udvalgte vine som:

 

Efterår og vintersæsonen er også tiden for de rige portugisiske portvine, der er kendt for sin komplekse og søde smag samt høje alkoholindhold. Er familien samlet til go’ julehygge? Måske står der lune æbleskiver og skønne julekager på bordet? Så er et varmt glas Gløgg det oplagte tilbehør til de voksne. 

Julevin til enhver julemiddag

De fleste danskeres julemenu står i traditionernes tegn. Det betyder at der enten står and eller flæskesteg på bordet - eller måske begge? Hvad du bør vælge din julevin ud fra kan i høj grad også afhænge af hvilket tilbehør, du serverer til. Vi giver dig et par tips til valg af den rette julevin til maden.

Er du mere til hvidvin, kan vi blandt andet anbefale en Riesling til din flæskesteg, der også kan matche sødmen fra de brune kartofler og rødkål. Foretrækker du en lidt lettere vin til julemad, kan du også overveje en Pinot Noir, hvor den mere friske og frugtige smag blandt andet skaber et flot sammenspil med flæskestegen og de sprøde svær.

Slutter du ligesom mange andre danskere julemiddagen af med en god hjemmelavet risalamande? Her kan vi især anbefale Portvin som det klare førstevalg. Kan du ikke få nok sødme i din vin, kan du også tage et kig på vores udvalg af dessertvine, som en fremragende afslutning på middagen. 

Køb din julevin online på Bilka.dk. Stort udvalg - stærke priser.